België is klaar voor terugkeer van Lancia

Bekendmaking in Brussel.

Stellantis België kondigde afgelopen week aan dat ze officieel klaar zijn voor de lancering van de nieuwe Lancia Ypsilon. Hiermee is de terugkeer van het luxe Italiaanse merk officieel gemarkeerd. Tijdens een event in Brussel is dit meegedeeld. Het Belgische Lancia dealernetwerk zal bestaan uit 10 showrooms en nog eens 13 ondersteunende verkooppunten. De aftrap voor de nieuwe Ypsilon zal op 14 februari in Milaan plaatsvinden. In het voorjaar moet ook de daadwerkelijke verkoop van de extra luxe elektrische Cassina lanceereditie (foto) van start gaan. Deze premium EV kun je opladen via Free2move Charge meldde Lancia enkele dagen geleden. Een duurzame samenwerking voor specifieke laadsystemen thuis en in het openbaar. Na België start Lancia overigens ook weer in Nederland. Daarover houden we je graag op de hoogte.

3 gedachten over “België is klaar voor terugkeer van Lancia

 • 28 januari 2024 om 00:23
  Permalink

  Tof, eindelijk geen gewone auto, jammer dat er geen benzine uitvoering komt. EV is een politiek vehicle gebaseerd op subsidies, dat gaat ten onder. Tevens ben ik tegen kinderarbeid in Congo, die kobalt graven dus over jaar dood zijn. Politici en Milieu activisten dit hebben jullie ook op je geweten.

  Beantwoorden
  • 28 januari 2024 om 03:47
   Permalink

   De Ypsilon komt ook met verbrandingsmotoren. Net als zus bij Opel of de 208.

   Beantwoorden
 • 28 januari 2024 om 19:18
  Permalink

  Nu graag een cross-over, zoiets als Toyota heeft met de Yaris. Lancia moet nu echt gaan gasgeven om de concurrentie bij te blijven. Het duurt te lang voordat de Ypsilon en Delta worden gepresenteerd, ondanks af en toe een zogenaamd lekker maskertje….

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.