Lancia start vast verkoop van nieuwe Ypsilon Cassina editie

Verkoopcampagne “1 di 1906”.

Bijna voor elke Lancia-liefhebber zal het getal 1906 veelzeggend zijn. Het is namelijk het jaar dat Vincenzo Lancia zijn bedrijf aan de Via Ormea te Turijn inschreef als producent van luxe automobielen. Het nieuwe bijna uit de as herrezen Lancia brengt dus vanaf dag 1 die indrukwekkende geschiedenis onder de aandacht. De lancering van de nieuwe Lancia Ypsilon begint nog voor de officiële presentatie, wat veel zegt over de wijze waarop Lancia zich in Italië en een aantal andere Europese landen weer wil positioneren. Het is grondig, met overtuigingskracht en zoals gezegd veel gevoel voor het rijke merk-DNA. De campagne die vandaag start heet ‘1 di 1906’. De rijk uitgeruste Lancia Ypsilon Edizione Limitata Cassina waarvan op 14 februari officieel het doek getrokken wordt, zal in een oplage van 1906 eenheden verschijnen.

Aan stijl en verfijning geen gebrek.

We hebben de nieuwe Lancia Ypsilon aan de buitenzijde al uitgebreid kunnen bespreken dankzij recente onthullingen. De start van de orders voor de Cassina editie brengt ons nu dichterbij het interieur. Een interieur waarvan Luca Napolitano eerder deze week al zei dat het aloude Lancia-gevoel, weliswaar in een nieuw jasje, direct merkbaar is als je plaatsneemt. Cassina versterkt dat gevoel. Nieuwe elementen zoals de excentrieke vormgeving en het infotainmentsysteem S.A.L.A. (Sound Air Light Augmentation) vloeken niet met dat aloude gevoel, maar blazen het eerder nieuw leven in. De nieuwe Lancia Ypsilon Edizione Limitata Cassina is een 100% EV met een autonomie tot 403 km (WLTP).

5 gedachten over “Lancia start vast verkoop van nieuwe Ypsilon Cassina editie

 • 2 februari 2024 om 11:11
  Permalink

  Heel fraai van buiten en van binnen en ik hoop dat dit een succes wordt!

  Beantwoorden
 • 2 februari 2024 om 13:40
  Permalink

  Mooie auto en lijkt me een prima luxe aanvulling in het segment.

  Beantwoorden
 • 2 februari 2024 om 17:50
  Permalink

  Ik zie een aantal fraaie details (die stoelbekleding, prachtig!) maar ook een hoop Peugeot-knoppen. En opvallend dat ze nog geen foto van de zijkant vrijgeven, alsof ze er zelf ook niet helemaal tevreden mee zijn. Recht van voren en van achteren wel onderscheidend, maar een beetje vergezocht hier en daar. En ik mis toch wel die oude Lancia-grille, ze hadden toch minstens een moderne interpretatie daarvan kunnen tekenen?

  Beantwoorden
 • 3 februari 2024 om 06:13
  Permalink

  Mooie auto, onderscheidend genoeg. Stoelbekleding zeer origineel, zowel uniek als historisch verantwoord. Hopelijk wordt het een succes. Aansluiting bij de huidige (vrouwelijke) clientèle zal kritisch zijn.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.