Weer een topjaar voor Ferrari

Florerend Ferrari.

Ferrari heeft de afgelopen jaren enkel groei gekend. Hoe graag iemand als Luca Cordero di Montezemolo ook lagere productieaantallen had gezien na zijn vertrek, Ferrari floreert juist dankzij de toename van het aanbod en de daaruit voortvloeiende verkoopaantallen wereldwijd. Zo heeft de komst van een SUV-achtige creatie als de Purosangue het huis van Maranello geen windeieren gelegd. In 2023 werden in totaal 13.663 auto’s verkocht (nettoresultaat van 1,257 miljard euro). Enkele jaren geleden nog lag de bovengrens ergens tussen de 7000 en 9000 eenheden. Afgelopen jaar zijn maar liefst 442 auto’s meer verkocht dan in 2022. Vanaf medio vorig jaar heeft de Purosangue flink aan de verkoop bijgedragen. Ook de productie van de 296 en SF90 nam toe. Vervolgens is men ook gestart met de Roma Spider. De levering van de F8 is intussen gestopt en binnenkort geldt dat ook voor de Portofino M.

Italiaans succesverhaal.

De basis van Ferrari’s constante groei is het voortdurend investeren in innovatie en kwaliteit. Niet alleen dat van het product zelf, maar ook de wijze en de omstandigheden waaronder het product tot stand komt. Ferrari’s personeel kan na een mooi 2023 uitzien naar de nodige bonussen dit jaar, met extra hoge beloningen voor hen die nauwelijks afwezig zijn geweest. Veel werknemers loven de werksfeer in de ‘kleine stad’, zoals de fabriek in Maranello vaak wordt genoemd. Dankzij een gevarieerde product portfolio en een vast ritme voor de introductie van nieuwe modellen, verwachten we dat het succes van Ferrari voorlopig zal doorzetten. Naast de huidige 3 assemblagelijnen zal in de nabije toekomst een productiehal verrijzen voor Ferrari’s eerste EV’s.

Een gedachte over “Weer een topjaar voor Ferrari

  • 4 februari 2024 om 10:15
    Permalink

    Dit succes is tekenend voor de verdeling van het geld in de wereld. Ik gun het Ferrari dubbel en dwars, gelukkig zijn er merken met zoveel kwaliteit, maar de astronomische bedragen voor een Ferrari zijn veel hoger dan vroeger en het volume is het 10- of 20-voudige van de jaarproductie van 20-30 jaar terug. Dit kan niet alleen worden verklaard door rijke Chinezen of Indiƫrs. Dit gaat om die verdeling van geld en macht.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.