Bezoek eens het Ferrari museum in Maranello

Als je vandaag of morgen in de buurt bent van Maranello, bezoek dan even het Museo Ferrari. Dat is onze tweede tip deze zomer; Daar is momenteel namelijk van alles te zien. Aan de ene kant is nog ter gelegenheid van 50 jaar Ferrari 250 GTO, tot september een uniek kwartet te zien in de vorm van de klassieke 250 GTO, de  250 SWB waarmee Stirling Moss de Tourist Trophy van 1961 won, de 250 Tour de France, die de gelijknamige race domineerde en de markante 250 ‘Breadvan’ met hoge Coda Tronca achterzijde, die ooit van de Italiaanse ondernemer en graaf van Misurata (tijdens het fascisme toen Libië onder Italië viel) Giuseppe Volpi was. Deze laatste is overigens een aangepaste creatie van Giotto Bizzarrini en Piero Drogo (Drogo was tevens coureur). Het is trouwens ook precies 60 jaar geleden dat een eerste Ferrari de legendarische indicatie ‘250’ meekreeg.

Dan is er ook nog steeds het spectaculaire levensverhaal van Gilles Villeneuve te zien, in een aparte tentoonstelling over zijn kortstondige maar turbulente leven als F1 coureur. Afgelopen voorjaar herdacht Ferrari op indrukwekkende wijze de dertigste sterfdag van de Canadees. Afgezien van diverse voorwerpen en het nodige documentatiemateriaal, staan in het museum ook enkele belangrijke F1 modellen waarmee Villeneuve ooit aan de start verscheen en een 308 GTS, die hij gebruikte om op zijn werk te komen. In de GTS reed Villeneuve zoals je van hem kon verwachten altijd te hard en had hij dikwijls met de politie te maken. Alle documentaties over de coureur worden aangeboden door de adellijke en ondernemende familie Giacobazzi, die ooit sponsor waren van Gilles Villeneuve. Het museum is iedere dag van 9:30-19:00 geopend.

Een gedachte over “Bezoek eens het Ferrari museum in Maranello

  • 20 juli 2012 om 13:51
    Permalink

    Dit zal ik zeker bezoeken wanneer ik volgende maand op vakantie ga. Ook ga ik het Nationale Automuseum in Turijn bezoeken. Zijn er nog andere plaatsen die ik zeker zou moeten zien?

    BeantwoordenReport user

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.