Home » Fiat , Fiat Professional - Iveco

Fiat Ducato klaar voor Amerika als Ram

20 juli 2012 12:07 2 reacties

De succesvolle Ducato van Fiat Professional is klaar voor de Amerikaanse markt en is voor de Amerikaanse wesite Allpar alvast gespot met de grille van het merk Ram. Sergio Marchionne heeft kort na zijn aankomst al dit label losgekoppeld van het Dodge. Chrysler heeft op deze manier een heel eigen bedrijfswagentak gekregen (en Dodge een meer eigen identiteit als bouwer van personenauto’s), dat de concurrentie goed aan kan gaan met Ford en GM. Dit zal zeker dankzij de input van Fiat verder kunnen worden uitgebouwd, want Fiat’s excellente bedrijfswagens zullen vrijwel allemaal naar de VS afreizen, om daar het logo van gehoornde over te nemen. Ram is vooral vanwege z’n pick-up’s een groot succes in Amerika.

Naast de in de Sevelsud fabriek van Atessa geproduceerde Ducato, reist –zoals we al eerder schreven– straks ook de Turkse Dobl├▓ de grote plas over. Hetzelfde geldt voor de robuuste Iveco Daily. Ram kan dus rekenen op een rijk en volledig gamma. Vermoedelijk zal de Amerikaanse Ducato in het Mexicaans Saltillo geproduceerd gaan worden. De fabriek in Abruzzo draait namelijk al op volle capaciteit omdat het ook voor PSA produceert en uiteraard zijn er ook goede fiscale redenen te bedenken.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • danielcarrer schrijft:

    Heb deze Ram Ducato al zien staan op Schiphol, anderhalve maand geleden. Vond er iets vreemds aan, maar van die afstand was het moeilijk te bepalen, totdat ik het kruis herkende. Neem aan dat de productieversie een chromen grille zal krijgen.

  • San schrijft:

    Onder Daimler voerde men al de Ram Sprinter, nu onder eigen ster logo. Ram Ducato klinkt goed ­čśŤ

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie´┐Żn

Fiat , Fiat Professional - Iveco

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties