Binnenkort aankondiging volgende generatie Alfa Romeo Giulia?

Door iemand alvast verklapt?

Met het verspreiden van geruchten moet je altijd op tijd stoppen vinden wij bij AutoEdizione. Vooral als er geen degelijke bron valt aan te wijzen. Bij de volgende hadden we dan ook onze twijfels, maar iets zegt ons dat het nog weleens uit een officiële koker de wereld in is geholpen. Beneden de Alpen zou namelijk gelekt zijn dat ook voor de huidige Giulia een opvolger wordt ingepland door het management van Stellantis.

De meerwaarde van een Giulia.

Een traditionele sedan heeft dan misschien geen prioriteit, maar niemand kan ontkennen dat een auto als de Giulia, een heel waardevol boegbeeld vormt voor heel het merk. Dat vond Marchionne ooit ook, ook al kostte de ontwikkeling van de Giulia naar zijn zeggen twee ribben uit z’n lijf, wetend dat het rendement laag zou zijn. Maar met een volledige elektrificatie in het zicht, zou alles ook heel anders kunnen komen te liggen. De traditionele sedan kon daardoor nog weleens weer in populariteit toenemen. Eind deze herfst weten we waarschijnlijk of dit gerucht klopt. Tot een eventuele opvolger, die we niet eerder dan 2027 verwachten, zal de huidige generatie met een milde en wellicht ook nog een iets grondigere update blijven bestaan in Alfa Romeo’s gamma. Hoe langer hoe beter vinden wij, want de Giulia zoals we die nu kennen is en blijft een fantastische auto in velerlei opzichten. Eentje die het diepste Alfa-gevoel in je naar boven weet te halen… Of een elektrische opvolger net zo’n onuitwisbare indruk zal weten te maken, is nog maar de vraag.

6 gedachten over “Binnenkort aankondiging volgende generatie Alfa Romeo Giulia?

 • 10 september 2021 om 22:42
  Permalink

  Een goede vriend van me heeft een Q wat een auto. Uniek zeker anno 2021 een droom auto hij is briljant als je juist rustig rijd want dat doet hij zo makkelijk en goed. Ok ik geef toe op snelweg dacht een BMW die Alfa pak ik wel even hij werd achter ons zeer snel klein. Mijn 166 is nog steeds een heerlijke auto maar de Giulia is dynamisch de beste in zijn klasse wat een auto mensen die normaal bij BMW shoppen moeten ook echt even langs Alfa Romeo! Zeker nu want je moet wel heel erg BMW gek zijn om de huidige modellen mooi te vinden.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 11 september 2021 om 22:27
  Permalink

  Volledig mee eens, maar hoe verklaar je dan dat de CEO van Mercedes heeft laten verstaan dat zijn concern het vierdeursmodel zal laten verdwjnen, omdat het erg moeilijk is om een elektrische sedan een evenwichtige lijn te geven. En wat te denken van het F1 team van Alfa Romeo dat met de komst van Bottas heel waarschijnlijk zal overschakelen op het gebruik van Mercedes-motoren ! Van premium reclame gesproken…
  Je zal maar met je superdynamische Giulia Quadrifoglio aan de verkeerslichten staan in de hoop dat de opa vóór jou na veel getreuzel toch een ‘snelheid’ van 45 km zal halen om dan onmiddellijk weer af te remmen voor de eerstvolgende flauwe bocht…
  PS : ik rij met een 166 V6 TB (TurboBenzina) en ken dat gevoel maar al te goed

  Beantwoorden
 • 14 september 2021 om 11:07
  Permalink

  Ik heb al 4 jaar een Giulia Quadrifoglio (Rosso competizione); gewoon één woord: FANTASTISCH! Super om mee te rijden, zelfs tegen 45!

  Beantwoorden
 • 14 september 2021 om 13:30
  Permalink

  Ik tegen eind september een tweedehands Giulia Veloce 210 JTD -- ik kik er naar uit!

  Beantwoorden
 • 15 september 2021 om 11:06
  Permalink

  Natuurlijk een nieuwe Giulia circa 2024, volledig elektrisch, en op korte termijn een flinke update. Maar ook de stationwagen, de stationwagen ‘cross’ en een coupé of grancoupé. Niet in 2027 maar gewoon tussen 2022 en 2024. Hoe moeilijk kan dat zijn? De basis is er al jaren. De vraag ook.

  Beantwoorden
 • 15 september 2021 om 18:45
  Permalink

  Waar vraag naar is, daar hebben ze geen boodschap aan !Slaan al jaren de plank mis en wordt nooit beter. Geen fan Dacia maar wel goede reclame: Wij vertellen geen verhalen, wij bouwen auto’s!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.