Brazilië krijgt ‘Palio Evo’

Was de Punto Evo niet stiekem voor de Braziliaanse markt bestemd? Of is de opvolger van de Palio juist de reden waarom de Brazilianen de Evo niet hebben?

Je vraagt het je af bij het zien van deze computer-reconstructies over een toekomstige Palio. Blijkbaar wil Fiat niet te lang wachten om na het A segment ook het Braziliaanse B segment te vernieuwen. De concurrentie van VW is hevig. Zij bouwen in Brazilië talloze modellen op basis van de Polo. Het zou voor Fiat het tweede model zijn dat geheel in Brazilië is ontwikkeld. De Palio/Siena (op basis van de Uno) begonnen in 1996 aan een lange carrière en krijgen nu een tweede leven in China. Net als bij de nieuwe Uno en de Punto Evo zien we een donker middenstuk in het frontaal. Ook de ‘snor’ en het naar boven toe geschoven logo kennen wij van de opvolger van de Grande Punto. Hoewel wijzelf het een nogal geforceerde poging vinden om Fiat een familiegezicht te geven in navolging van de 500, lijkt FGA heilig te geloven in deze oplossing.

De reconstructie zou tot stand zijn gekomen met informatie van insiders in Brazilië. Er komt ook een sedan versie. Deze zal optisch het kleine broertje lijken van de huidige Linea. Mogelijk zal ook de opvolger van de hard werkende Strada ook gelijkenis gaan tonen met dit aanstaande model. Fiat Brazilië is in ieder geval druk bezig om haar leidende rol in deze snel ontwikkelende markt te kunnen handhaven. Een van de redenen waarom er tijdens de presentatie van het vijfjarenplan niet veel bekend werd gemaakt.

[nggallery id=327]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.