Home » Fiat

C-segment Fiat sedan gespot met definitieve carrosserie

23 maart 2015 19:15 4 reacties

Fiat C sedan

Het kan snel gaan tijdens de ontwikkeling van een nieuwe Fiat, vooral als het platform al bestaat. Want nu al zien we de nieuwe C-segment sedan tijdens een proefrondje in Zweedse omstandigheden met definitieve carrosserie. Het betreft dus de vierdeurs die straks in Turkije als de opvolger van de Fiat Linea van de band zal rollen. Een zeer belangrijke auto voor die markt aangezien Fiat daar een van de grootste spelers is. Een rol die Fiat al speelt sinds de 131 ‘Mirafiori’. Sommigen verwachten ook een Turks label dit keer om de verkoop nog verder aan te zwengelen in het patriottische Turkije. Maar niets wijst op dit moment in die richting.

Fiat C sedan2

De Fiat op het meest verlengde variant van het Small/B-wide platform krijgt een bescheiden en economische vormgeven, maar moet vooral ook degelijkheid uitstralen. Na Turkije ligt vooral ook een carrière op Braziliaanse bodem in het verschiet en ook een instapmodel voor Dodge op de Noord-Amerikaanse markt moet niet helemaal worden uitgesloten. In Europa wordt het pas interessant als de hatchback en de stationwagon variant flink aanslaan en er dus sprake is van schaalvoordeel.

Fiat C sedan3

Een serieuze opponent dus voor Dacia/Renault, dat op opkomende markten (ook de Turkse) een grote concurrent is. Qua maatvoering zitten de nieuwkomers boven de oude Linea en ongeveer gelijk aan de laatste generatie Bravo. Je zou dus kunnen zeggen dat de Marea terug is van weggeweest. We denken echter niet dat Fiat deze naam nog wil hanteren. Of het weer Linea zal zijn of een nieuwe naam die ook op ‘ea’ zal eindigen blijft gissen. Op het nieuwe platform waar de ‘Turkse’ Fiat’s gebruik van zullen maken, zal ook een meer niche model gebouwd worden aldus het Britse magazine Car deze week. Een Crossover die dus als het ware het grotere broertje van de 500X zal zijn. Ook een nieuwe Jeep moet dan op dezelfde bodem het daglicht zien uiteindelijk. Wie weet is voor de bouw van deze modellen een hoofdrol voor Pomigliano d’Arco weggelegd en kan Fiat. Deze nieuweling zou volgend jaar al gepresenteerd worden. Het valt echter te bezien of het zo snel zal gaan. Een compacte CUV staat namelijk volgens de planning voor 2017 op rol. Volgend jaar zal naast de ‘Turkse’ hatchback en SW ook de nieuwe B-segment Fiat, die het 500-gamma zal aanvullen, eerst nog geïntroduceerd worden.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

4 reacties »

 • Zebo schrijft:

  Mooie scoop! Zeer benieuwd hoe Fiat een nieuwe compact gaat vormgeven die bij het Panda/rational/functional deel van het merk gaat passen. Ziet er voorlopig gewoon strak uit, hoop dat er snel meer beelden komen -- met minder camouflage…

 • italned schrijft:

  Nieuwe naam?! Allemaal Bravo ( De S voor de sedan, de W voor de station en de Crossover BravoX ) 🙂

 • danielcarrer schrijft:

  Waaruit blijkt eigenlijk dat dit een Fiat is? Zeker vanaf de zijkant gezien lijkt het veel meer iets Duits te zijn.
  Als het inderdaad een Fiat is, hoop ik dat Fiat vooral niet zo’n zijkant tekent voor de nieuwe Linea. Er zijn wat mij betreft te veel auto’s met zo’n schuin teruglopende achterportier. Doe mij maar een apart derde zijruitje, zoals de huidige Linea.

 • dmantione schrijft:

  Ik zou voor een auto die men alleen in het woestijnhete Turkije gaat verkopen niet verwachten dat testen in Zweeds klimaat hoog op het prioriteitenlijstje zouden staan. Het is een signaal dat we hem ook hier gaan zien.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties