D-segment Lancia 2026 heet mogelijk Aurelia

De nobele Aurelia.

Lancisten kunnen als we de woorden van Luca Napolitano mogen geloven hun geluk niet op de komende jaren. Na een ‘bijna dood ervaring’ voor het merk lijkt het erop dat behalve Delta, nog een andere mythische naam terug zal keren, namelijk Aurelia. Twee modelnamen die Lancia in het verleden internationaal op de kaart hebben gezet. Het gaat in het geval van de Aurelia om een ruime D-segment Crossover tussen de 4,6 en 4,7 m. De Aurelia moet in 2026 een feit zijn en rolt waarschijnlijk in Melfi als volledig elektrische auto van de band. Het wordt als het ware Lancia’s nieuw vlaggenschip zonder exorbitant groot te zijn, aldus Napolitano in een interview met Automotive News Europe. In de geest dus van auto’s als de Aurelia. Uiteraard stijlvol en luxe als een echte Lancia.

Dan de Delta.

De Delta wordt een hele belangrijke en moet als nummer drie van het Lancia-plan die extra boost geven, die het merk al sinds de jaren ’80-’90 van de vorige eeuw niet meer heeft gehad. Volgens de leidinggevenden van Stellantis gaat het bij deze nieuwe C-segment auto om een line-up die volledig elektrisch is. Uiteraard met een echte HF Integrale bovenin het gamma.

De Ypsilon trapt af.

In 2024 zal zoals gezegd de opvolger van de Ypsilon in Polen in productie gaan. Deze zal voornamelijk als hybride geproduceerd worden op CMP platform.

7 gedachten over “D-segment Lancia 2026 heet mogelijk Aurelia

 • 10 november 2021 om 10:00
  Permalink

  De huidige Ypsilon kan toch weer in de gehele EU verkocht worden, vanuit geselecteerde Stellantis- garagepanden, voorzien van de vernieuwde Lancia logo’s? Dan kan men er al vast aan gaan wennen, dat het merk weer terug gaat komen.

  Beantwoorden
 • 10 november 2021 om 14:52
  Permalink

  Het wordt dus een rommeltje qua naamgeving.
  Latijnse letters als Ypsilon en Delta enerzijds en straatnamen (of vrouwennamen / dierennamen / gemeentenamen) als Aurelia en Fulvia anderzijds.

  Beantwoorden
 • 11 november 2021 om 11:09
  Permalink

  Aurelia en Fulvia, bekende namen, wel erg vrouwelijk. Maar goed, maak in vredesnaam verdomd goede auto’s, dan komt die naam wel. Alles goed. Keuze, productiekwaliteit, leverbetrouwbaarheid, service. NB Wel weer zo’n verhaal over een naam. Eerder over een logo. Ik had liever gezien dat een DS4 voor de korte termijn was “omgebadged” naar een Lancia. Veel overeenkomsten, i.t.t. die troep van Chrysler rond 2012, en dan heb je wat concreets in afwachting van geheel nieuw.

  Beantwoorden
 • 11 november 2021 om 18:32
  Permalink

  Ypsilon en Delta zijn wel letters uit het Griekse alfabet….

  Beantwoorden
  • 11 november 2021 om 19:12
   Permalink

   OK, dank voor de correctie 🙂
   De namen had ik wel opgezocht.
   Straten wist ik, zoals Via Appia etc.
   Maar o.a. Fulvia ? Dan kwam ik uit op vrouwennamen, maar ook een diersoort.
   Voor Flavia : vrouwennamen, maar ook een Romeinse nederzetting in Oostenrijk ?

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.