Home » FCA

D-segment SUV Maserati ook uit Mirafiori?

29 april 2018 13:18 Geen reacties

Zoals we al eerder konden melden, heeft er afgelopen week een spoedberaad plaatsgevonden tussen vakbondsafgevaardigden en FCA, betreffende de toekomst van de grote Mirafiori-fabriek in Turijn. Het fabriceren van luxe auto’s hangt voor deze productielocatie nog volledig af van de Maserati Levante. De komst van een tweede model zou al voor de nodige zuurstof zorgen voor de 1052 werknemers die momenteel bijna niets te doen hebben. Zij zullen de komende maanden zoveel mogelijk in Grugliasco worden ingezet, waar reeds de helft van de in totaal ruim 5000 werknemers in de Piemontese hoofdstad actief zijn. De productie van de Alfa Romeo MiTo loopt intussen in juli al af. Na tien jaar komt er eind aan het bestaan van deze betrouwbare compacte driedeurs Alfa.

De uitkomst van de bespreking van afgelopen donderdag lijkt veelbelovend. Het schijnt namelijk zo te zijn dat de kleinere SUV van Maserati, waarvan al gezegd is dat dit een van eerst volgende te realiseren projecten van FCA is, ook uit Mirafiori zal rollen. Niet uit Cassino dus, waar de Alfa Romeo Stelvio reeds wordt samengesteld. De nieuwe SUV van Maserati zal straks veel delen met de Stelvio, maar zal dus volgens het laatste bericht in Turijn van de band rollen en niet nabij Rome.

Mogelijk is de platformtechniek van Maserati (ook die van de Levante) nagenoeg identiek aan dat van Alfa Romeo (Giorgio) en dus minder gebonden aan een specifieke productielocatie. Andersom geldt hetzelfde. Een grotere Alfa Romeo (bijvoorbeeld in de vorm van een SUV) kan dus ook evengoed uit Cassino komen. Deze scheiding van merken draagt bovendien bij aan de juiste merkidentiteit naar de buitenwereld toe.

De wat meer compacte Maserati SUV is goed nieuws voor Mirafiori, aangezien de aantallen van deze ‘instap-drietand’, een stuk hoger zullen liggen dan bijvoorbeeld een grote Alfa Romeo SUV. De komst van dit model van ongeveer 4,7 m lengte is een strategisch belangrijke uitbreiding van FCA’s offensief op de markt van luxere SUV’s. Een hybride versie wordt eveneens verwacht.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie´┐Żn

FCA

Lees meer over

Volg ons

Advertenties