DeTomaso returns

DeTomaso

De kogel is door de kerk. Zoals we een tijdje terug op AutoEdizione al wisten te melden, vormt het grote industriële plan van Gian Mario Rossignolo inderdaad de basis voor de terugkeer van DeTomaso.

Volgens Rossignolo is het blauw-witte label een sterk logo voor zijn toekomstige niche automodellen. Na de overname van een flinke hap infrastructuur van het noodlijdende Pininfarina begin vorige maand, kwam dit gerucht direct naar voren. Nu is het dus officieel. Er gingen wat nachten ijs overheen maar Rossignolo is een geharde oude doorzetter, en dus is de naam DeTomaso nu van hem. Van de man die al ooit leidinggevende was bij Fiat in de jaren ’70 en later nog bij vele andere bedrijven. Een ondernemende super opa van 79! De voormalige Pininfarina hoofvestiging te Grugliasco Turijn en de Delphi fabriek van Livorno, vormen straks het epicentrum van het nieuwe DeTomaso SpA. Voorheen heette het bedrijf van Rossignolo IAI (Innovation in Auto Industry).

Als het project slaagt wordt DeTomaso groter dan het ooit geweest is. Van sportwagens en sedans, tot SUV achtige modellen, allerlei modellen zorgen straks samen voor een indrukwekkend productieaantal van 8000 stuks per jaar. In 2011 zien we al de eerste concepten op de autosalon van Genève.

Deze zullen zijn getekend door… Pininfarina. Dat klinkt dus als een smakelijke fusie.

3 gedachten over “DeTomaso returns

 • 16 november 2009 om 10:29
  Permalink

  Prachtig nieuws. Hopelijk weer met dikke Ford V8. Die van de laatste GT mag er van mij wel in. 🙂

  Beantwoorden
 • 16 november 2009 om 11:41
  Permalink

  Interessant, goed nieuws!
  Toch wel benieuwd hoe dat dan allemaal is gegaan, er was die laatste de tomaso die Mangusta. Ik vond het een geweldig karretje moet ik zeggen. Later werd die nog een tijde gebouwd door Qvale, waar ik overigens ook nooit veel van teruggehoord heb.

  Weet iemand hoe dit zat? En schijnbaar waren het dus alleen de rechten op de mangusta die destijds overgingen naar Qvale? Even voor de duidelijkheid, deze dus: http://www.autointell.com/sports_cars/italien_cars/Mangusta-small.JPG

  Beantwoorden
 • 16 november 2009 om 20:42
  Permalink

  Yes! Eindelijk weer een Argentijns automerk terug! 😉

  Ik vraag me alleen af in hoeverre ze niet gaan concurreren met Maserati, gaan ze goedkopere auto’s maken dan zitten ze Alfa weer in de weg?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.