Eerste bewegende beelden van de nieuwe FIAT Panda

Sneller dan gedacht.

En hier zijn al de eerste bewegende beelden van de nieuwe FIAT ‘Grande’ Panda. Dit allesonthullende filmpje is uiteraard op Lingotto gedraaid. De oude fabriek in Turijn vormt letterlijk een inspiratiebron voor de vormgeving van de nieuwe Panda. De 3,99 meter lange nieuwe praktische vijfdeurs FIAT is een onderdeel van een mondiaal offensief van Stellantis in het betaalbare segment. De FIAT Panda zal een Braziliaanse tegenhanger krijgen met net iets ander front, achterzijde en naam. Daar debuteert hij op een totaal nieuwe hybride platform van Stellantis voor onder andere de Zuid-Amerikaanse markt. In Europa zal eerst de EV aftrappen (113 pk en 300 km autonomie)  en wellicht volgt er ook nog een goedkopere hybride (1.2 met 100 pk).

2 gedachten over “Eerste bewegende beelden van de nieuwe FIAT Panda

 • 14 juni 2024 om 18:07
  Permalink

  Prachtig om de auto daar op die historische grond, Lingotto, te presenteren. En een zeer geslaagde Fiat, zeker.

  Beantwoorden
 • 15 juni 2024 om 11:10
  Permalink

  Fijn dat een echt nieuwe Fiat wordt gepresenteerd met ook een heel origineel uiterlijk. Nu hopen dat het interieur even verfrissend is. Qua prijs, prestaties en ruimte uniek aanbod. In ieder geval totdat de Chinezen scheepsladingen kleine EVs deze kant op gaan sturen.
  De kwaliteit van de auto lijkt ook goed. De eerste rijtesten van broertje Citroën ëC3 zijn heel positief over rijeigenschappen, comfort en binnenruimte. Ik schat in dat de afstelling van de nieuwe Panda iets minder zal zijn gericht op comfort en iets meer op rijdynamiek. Voor de sportieve inborst van de Italianen, zeg maar.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.