Home » FCA , Fiat Professional - Iveco

EU-goedkeuring combinatie FCA-PSA nooit onzeker geweest

27 oktober 2020 11:52 5 reacties

Stellantis zou er sowieso komen.

Reeds in een vroeg stadium werd voor de firma’s in Turijn en Parijs, duidelijk dat Brussel niet principieel tegen een fusie tussen de beide autogroepen zou zijn. Het levert immers een sterkere industrie op voor ons continent in deze sterk geglobaliseerde wereldeconomie. Wel waren er wat aanpassingen nodig op het gebied van de productie van lichte bedrijfswagens, om oneerlijke concurrentie te voorkomen. Fiat had immers nog een contract lopen met Renault (voor de Talento) en PSA met Toyota. Samenwerkingen die in een recent verleden ontstaan zijn, juist doordat FCA en PSA noodgedwongen een einde moesten maken aan de noordelijke vleugel (Sevel Nord) van hun langlopende succesvolle samenwerking op het gebied van de productie van lichte bedrijfswagens.

Water bij de wijn.

Beide groepen zijn moeiteloos tegemoet getreden aan Brussels eisen. Fiat heeft de samenwerking met Renault beëindigd en PSA heeft partner Toyota een groter aandeel toegezegd in de Spaanse productielocatie te Vigo. Op deze wijze is gegarandeerd dat Stellantis straks op ‘eigen terrein’ zal werken aan haar bedrijfswagenpark. De grote fabriek in Atessa (Sevel Sud) en PSA’s locatie in het Poolse Gliwice (voorheen GM/Opel) spelen daarbij een belangrijke rol de komende jaren.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

5 reacties »

 • Redbart schrijft:

  Nou, dan presenteer nu dan maar de roadmap voor Alfa Romeo, nu Stellantis officieel is, weer eens leuk nieuws om naar uit te kijken 🙂

 • Wim schrijft:

  Ik vindt dat het maar heel stil is rond alfa😒

 • Rene1964 schrijft:

  Dus kom maar op met die Tonale en BEV voor Alfa Romeo.

 • Lusso schrijft:

  Hoezo ‘noodgedwongen’??

 • Hilbert schrijft:

  We wachten af

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Fiat Professional - Iveco

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties