FCA kijkt terug op goede verkoopmaand op thuismarkt

FCA heeft gedurende de maand maart volop kunnen profiteren van de extra gesubsidieerde markt en verkocht 21,61% meer dan in dezelfde maand in 2016. Goed voor een marktaandeel op jaarbasis van 29,76% op jaarbasis. De markt als geheel groeide met 18,2%. In totaal verkocht de groep uit Lingotto 68.566 auto’s gedurende de derde maand op de Italiaanse thuismarkt. Mooi is de inbreng van de Fiat Tipo en de Alfa Romeo Giulia die elk volop weten te overtuigen in hun segment. Ook Lancia doet gewoon mee dankzij het aanhoudende optimale resultaat van de Ypsilon. De top 10 kleurt dankzij een flinke verkoop impuls in de compactere segmenten erg Italiaans, met zelfs de oude Punto terug in de lijst. De Alfa Romeo Stelvio is nog even niet zichtbaar, maar FCA heeft al laten weten dat er een enorme levering aan zit te komen en dat al bijna de helft van de productie in Cassino gericht is op deze nieuwe SUV uit het D-segment.

Fiat heeft met de Panda een enorm succes in huis, dat blijkt elke maand opnieuw. Met dik 17.476 eenheden lijkt de solide vijfdeurs stadsauto niet aan te slepen. De Tipo staat met stip op de tweede plaats van de landelijk top tien en domineert het C-segment met dik 8.344 verkochte exemplaren. Een absoluut record in jaren voor Fiat binnen dit segment. De 500 volgt op een knappe vierde positie met 6250 stuks. De 500X en de 500L vinden we respectievelijk terug op plek acht en negen met 5618 en 5118 eenheden. De Punto is hekkensluiter met 4933 stuks. Opmerkelijk is ook het succes van de langlopende Qubo, die 1559 maal aan de man werd gebracht. Van de 124 Spider werden 217 exemplaren verkocht in maart en is daarmee de populairst cabriolet van het schiereiland. Als merk verkocht Fiat in totaal 50.401 auto’s op de eigen markt (+19,85%).

Lancia mag tevreden zijn tijdens deze moeilijke tijd als belangrijk Italiaans merk (+16,45%). In maart verkocht het in totaal 8305 auto’s, wat volgens de statistieken allemaal Ypsilons waren. Geen Delta’s meer op voorraad dus als we de cijfers mogen geloven. Toch kloppen de cijfers dan niet exact, want volgens dezelfde bron werd er tevens 1 nieuwe overgebleven Musa verkocht.

Alfa Romeo kon in maart bouwen op de Giulia en de Giulietta. De hatchback werd 2415 keer verkocht en de D-segment sedan 887 keer, de beste verkoopmaand tot nu toe aldus FCA. Dat laatste resulteert in een mooie negende plaats in het segment, tussen modellen die in meerdere varianten verkrijgbaar zijn of als veel populairdere Crossover/SUV. In totaal verkocht het Milanese merk 4588 auto’s (+46,07%).

Jeep kon rekenen op een verkooptoename van 26,3%. De Renegade blijft een succes en werd  1358 keer verkocht. Het Amerikaanse merk verkocht in totaal 4864 auto’s op Italiaanse bodem.

Maserati verkocht 363 auto’s (+116%) waarvan 268 een Levante waren. De Ghibli werd 81 keer verkocht. Ferrari verkocht 45 auto’s (+32,35%), wat er meer zijn dan vorig jaar en dus plusten in maart in ItaliΓ« alle merken van FCA.

10 gedachten over “FCA kijkt terug op goede verkoopmaand op thuismarkt

 • 4 april 2017 om 21:04
  Permalink

  Geweldig weer ook in duitsland frankrijk amerika en spanje een dikke plus voor alfa romeo.

  Beantwoorden
 • 4 april 2017 om 23:32
  Permalink

  en dus verkoopt Lancia nog steeds beter met een model dan Alfa Romeo!

  Beantwoorden
 • 5 april 2017 om 10:05
  Permalink

  De keuze om SUV’s te gaan maken pakt voor Maserati heel erg goed uit, de Levante zorgt voor recordverkopen! Hopelijk geldt dit ook voor de Stelvio.

  Beantwoorden
 • 5 april 2017 om 10:32
  Permalink

  Net terug uit Italie uit Lido di Camaiore we spraken daar de Alfa Romeo Jeep dealer en de Stelvio is net 2 weken uit en is niet aan te slepen iedereen in de showroom Bella Bella mensen vinden hem heel erg mooi en kopen hem! Ze hadden in 2 weken tijd nog nooit zoveel Alfa’s verkocht. De Alfa Giulia Q heeft een jaar levertijd de Giulia doet het goed maar de Stelvio doet het geweldig en verkoopt nu al meer als de Giulia die het ook niet slecht doet. De Mito en de Giulietta doen het daardoor ook weer beter vooral de Giulietta komt weer terug in Italie door de nieuwe modellen. Alfa Romeo komt weer heel erg sterk terug heel fijn om dit te horen!

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 5 april 2017 om 12:24
  Permalink

  @Squadra, Lido di Camaiore, lijkt mij mooi ook mooi daar!

  Ik was in 2009 in Montepulciano op vakantie en op weg naar Andrea Bocelli in Lajatico, alleen helaas één dag te laat!!!!!!!!!!!!! Ben twee jaar geleden in Praag naar hem geweest! Ik ga begin juni naar het Lago Maggiore en ga daar eens bij de AR dealer in Verbania horen hoe de zaken lopen. Mijn MiTo ligt voor redelijk laag dus ik moet uitkijken daarmee, het dorpje Aurano ligt in de bergen op 683m en slechts te bereiken via een smalle weg waar je elkaar nauwelijks kan passeren en ik in haarspeldbochten moet uitkijken voor mijn voorspoiler. De Stelvio ligt hoger dus daar ros je zo de berg mee op!!!

  Goede geluiden altijd welkom!

  Beantwoorden
 • 7 april 2017 om 13:18
  Permalink

  Mooie cijfers van Fiat, de Tipo Stationwagon begint op stoom te komen.

  Met de Stelvio gaat het wel goedkomen denk ik, hoor ook in Nederland goede verhalen. De Giulia valt nog steeds tegen, negende plaats in segment is natuurlijk niet best. Dat deden de 156/159 toch echt veel beter (ook zonder SW).

  Beantwoorden
 • 7 april 2017 om 13:28
  Permalink

  Mooie verhalen over de Italiaanse markt. Maar hoe gaat het met FCA buiten deze Italiaanse markt? Immers de wereld is meer dan alleen Italie (al denken veel Italianen daar anders over πŸ™‚ )

  Beantwoorden
 • 7 april 2017 om 18:00
  Permalink

  Fca europa doet goede zaken
  Alleen in amerika gaat het ff wat minder maar alfa en maserati scoren daar een dikke plus

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.