Home » FCA

FCA leent 6,3 miljard voor Italiaanse fabrieken

26 juni 2020 15:09 ��n reactie

6,3 Miljard

Zal er worden geleend bij Italië’s belangrijkste bank Intesa San Paolo. Tijdens dit financieel gitzwarte jaar, een welkome verlichting om continuïteit te garanderen voor de Italiaanse fabrieken van FCA. Rome heeft haar goedkeuring verleend, mits de Italiaanse automerken (inclusief Lancia) niet zullen worden afgestoten de komende jaren.

Liefst ook subsidie

Maar Lingotto is er nog niet, want FCA heeft ook de nodige milde hybrides op het programma staan de komende jaren. Daarvoor vraagt het nu extra subsidie aan bij de overheid. Sommigen vinden dat wat schaamteloos, maar gezien de huidige marktcondities is het allemaal wel begrijpelijk.

Milde hybride Fiat 500X

Dit verzoek liet FCA samenvallen met de aankondiging van de 48v milde hybride Fiat 500x uit Melfi. Geen plug-in dus, omdat dit de Fiat in een te dure hoek zou drukken, waarin Jeep meer succes heeft. Andere milde hybrides zijn natuurlijk de belangrijke Panda, Ypsilon en 500. Dit jaar debuteert ook de hybride Maserati Ghibli 2.0. Later zullen ook de Levante, Giulia en Stelvio aansluiten met deze motor. De door ons eerder genoemde D-segment SUV van Maserati komt ook als ‘MEV’. De Quattroporte niet, want deze zal niet met ‘ondermaatse’ 2.0 viercilinder blok uitgerust worden. De hier genoemde 2.0 komt uit Termoli, waar de productie dus gestaag zal toenemen.

Nieuw logistiek centrum en batterijproductie

Bij de investeringen van de komende jaren, waarbij de bezetting van de fabrieken eindelijk weer zal toenemen, horen ook de door ons in het verleden al gemelde installatie van een logistiek centrum van Mopar en de productie van batterijen (Battery Hub). De eerste in de voormalige fabriek van Fiat te Rivalta (Torinese) en de laatste in het Mirafiori complex. Dit moet in 2022 voltooid zijn.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

1 reactie »

  • Hilbert schrijft:

    Lancia forever

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

, , , , ,

Volg ons

Advertenties