FCA promoot gratis automaat

De Italiaanse auto met automaat is de laatste jaren pas echt populair aan het worden, wat vooral ook met de veranderingen op de lokale markt te maken. Zo’n 20 jaar geleden was de vraag naar automatische transmissies bijzonder laag op de Italiaanse markt. Maar sinds verbruik, uitstoot en comfort een steeds grotere rol zijn gaan spelen in de branche, is Fiat Chrysler Automobiles ook steeds meer op dit gebied gaan aanbieden.

De laatste vijf jaar is het marktaandeel van automatische transmissies dan ook van 14,8% naar 20,4% gestegen. Vooral de laatste twee jaar was de groei het sterkst. De komende maand zal FCA geen meerprijs rekenen voor haar modellen met automaat. Dit wordt zelfs in een mooi promotiefilm aangeprezen met beelden vanaf het dak van Lingotto. Kosten noch moeite zijn dus gespaard voor deze actie. Het scheelt de klant tot wel 2000 euro. De modellen waarop de korting geldt zijn de Fiat 500X, Fiat 124 Spider en Abarth 124 Spider, Fiat Tipo, Alfa Romeo Giulietta en Jeep Renegade.

Inmiddels maakt FCA gebruik van drie verschillende automatische transmissies. De ZF als 8- en 9-trans automaat, de 6-trapt Aisin en de eigen ontwikkelde DCT/TCT transmissie met dubbele droge koppeling. Behalve de gratis automaat, ontvangen klanten (in Italië) deze maand fikse kortingen op LPG en CNG modellen van het FCA-gamma. Tot wel 6000 euro op een Punto bijvoorbeeld, die hierdoor onder de 7000 euro blijft. Als men de showroom van Fiat Professional binnenstapt, kan het voordeel zelfs oplopen tot 12.000 euro.

6 gedachten over “FCA promoot gratis automaat

 • 13 mei 2017 om 16:38
  Permalink

  Ik kwam net langs de de Fiat dealer in Heerlen.
  Triest gewoon,zeker 10 Pandas en 10 500 in de aanbieding met 4000 Euro korting!
  Je zal maar dealer zijn van FCA. De nieuwe Tipo gaat volgens mij ook al niet zo goed.
  Je ziet de Tipo nauwelijks op de weg.
  De nieuwe Punto, Mito,Giulietta hadden er allang moeten zijn.
  Nee,dan maar een actie met gratis automaat.
  Wow daar zaten we allemaal op te wachten. 👎

  Beantwoorden
 • 13 mei 2017 om 17:06
  Permalink

  Hier in Vlaanderen ziet ge de Tipo heel veel rijden. Maar waar is de Giulia? Drie keer gezien. Spijtige zaak.

  Beantwoorden
 • 13 mei 2017 om 19:33
  Permalink

  De nieuwe Tipo is een kaskraker….maar niet in NL. De Giulia zie je geleidelijk steeds vaker. Iemand bij mij om de hoek heeft zelfs een Veloce.

  Beantwoorden
 • 15 mei 2017 om 11:29
  Permalink

  Geld actie’s vind ik als verkoper echt heel erg slecht en steeds meer merken doen het gratis dit en gratis dat. De klant verwacht alleen maar meer inruil je gaat dus met elkaar klanten kopen is helaas voor dealers niet gezond. Alfa Romeo en Jeep moeten heel snel samengaan in showrooms om een veel betere uitstraling te krijgen. Ik zou ook de garantie termijn zoals Ferrari en Maserati hebben ook verlengen en ook de mogelijkheid tot gratis onderhoud bij Ferrari zit dit tegenwoordig bij de prijs in! Kwaliteit komt uit Italie daar moeten ze gewoon keihard aan werken. Zorgen dat je in de JD Power onderzoeken gewoon goed staat etc

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 16 mei 2017 om 10:45
  Permalink

  In Autoland zijn de kortingen gewoon gemeengoed geworden. De prijs van een auto is gewoon een richting voor de consument. Je weet dat er met een beetje onderhandelen al gauw € 3000,- af kan. Het is allemaal het gevolg van een over- productie. Voor fabrikanten is de bezettingsgraad van de “lopende band” nu eenmaal belangrijker dan het alleen maar produceren van verkochte auto’s.
  Volume merken zijn tegenwoordig alleen maar aan het dozen schuiven. Het gevolg is dat dealers (de laatste link in de schakel) met voorraden komen te zitten en door de fabrikant ondersteund worden met fikse geldbedragen.
  En zolang fabrikanten de bezettingsgraad van de “lopende band” het belangrijkst vinden, zal er niet veel veranderen in de marketing, waarbij men alles op de “prijs” zet.

  Beantwoorden
 • 19 mei 2017 om 08:24
  Permalink

  Ja Nederland is Panda ( goedkoop ) land, blij dat ik rij zolang het maar niet veel kost!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.