Volgende hypercar van Ferrari binnen 3 tot 5 jaar

Er zullen eerst nog een heel aantal andere projecten volgen, voordat de volgende generatie hypercar van Ferrari het daglicht zal zien. Toch heeft Michael Leiters, Chief Technology Officer van Ferrari, al in een interview met Autocar laten weten dat de plannen voor een opvolger van de LaFerrari en voorgangers als de Enzo en de F40, er reeds zijn. Het is nu eenmaal een goede traditie aan het worden en het is en blijft het beste visitekaartje voor wat men in Maranello allemaal kan. Het zijn de auto’s die op veel posters boven het bed van kleine jongens eindigen.

De uiteindelijke (hybride) techniek en andere innovaties eromheen, die op de volgende hypercar van Maranello toegepast zullen worden, horen bij de ontwikkelingen van de komende jaren, dus duurt het minstens drie jaar voordat het project van start zal gaan. En gezien de steeds drukkere agenda van de Ferrari-fabriek, misschien zelfs wel vijf jaar. De 812 Superfast met V12 blijft voorlopig de meest exotische auto die verkrijgbaar is, aangezien de LaFerrari met 499 stuks inmiddels al uit productie is.

2 gedachten over “Volgende hypercar van Ferrari binnen 3 tot 5 jaar

 • 11 mei 2017 om 20:56
  Permalink

  ” En gezien de steeds drukkere agenda van de Ferrari-fabriek, misschien zelfs wel vijf jaar” Even verder op is het steeds rustiger aan het worden dus moeten ze daar maar aan die Hypercar gaan werken want van die paar GT’s en 4C’s hebben ze niet zoveel werk nu de QP en de 2 nieuwe (Levante en Ghibli) in (nabij)Turijn in elkaar worden gezet.

  Beantwoorden
 • 12 mei 2017 om 10:12
  Permalink

  Ik verwacht dat de Modena fabriek een mooie toekomst gaat krijgen voor kleinere serie’s auto’s. De Ferrari Dino Alfa 6C dat soort auto’s kun je perfect in de oude Maserati fabriek bouwen. De Fabriek kan wel een update gebruiken maar Modena schijnt alles te willen doen om de fabriek te behouden.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.