Home » Alfa Romeo , FCA

FCA sterk eerste kwartaal, Giulia in productie

15 maart 2016 19:34 6 reacties

giulia geneve

Er zijn geen officiële persfoto’s of verklaringen nog, maar volgens afgevaardigden van Italiaanse vakbonden is maandag inderdaad de Alfa Romeo Giulia in productie gegaan. Bovendien is sinds gisteren de D-segment Alfa Romeo te bestellen bij de (Italiaanse) dealers. Inmiddels is de man achter het technisch opzetten van het belangrijke project, Philippe Krief, terug naar Ferrari. De interim technisch directeur is zoals bekend inmiddels vervangen door Roberto Fedeli.

De start van de productie van de Giulia in Cassino stemt veel mensen gelukkig. Al was het omdat de werkgelegenheid daarmee de komende jaren drastisch zal toenemen. In januari nam de productie in Italië met 45% toe (57.000 eenheden) ten opzichte van vorig jaar. Ongeveer de helft daarvan was voor de export bestemd. Ook in Mirafiori verandert ijdele hoop van afgelopen jaren, stilaan in concrete verwachtingen nu daar de Maserati Levante van de band begint te rollen. De eerste hybride versie van dit model volgt trouwens naar verwachting eind 2017.

Sergio Marchionne herhaalde tijdens een gesprek met aandeelhouders in Zwitserland deze week, dat de focus op de productie van luxe auto’s uit Italië de hoogste prioriteit blijft hebben. Dat goedkopere modellen zoals de Tipo scherp in de markt gezet kunnen worden, is enkel mogelijk dankzij de plek waar ze geproduceerd kunnen worden (in dit geval Turkije). Of Pomigliano d’Arco binnen afzienbare een tweede model mag produceren valt nog te bezien, aldus de CEO. Alfa Romeo ontwikkelen is prioriteit nummer één. Intussen ligt FCA dit eerste kwartaal van 2016 goed op koers om de doelstellingen te halen en doet de titel uit Lingotto het daarom ook goed op de beurs.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

6 reacties »

 • Alfa hans schrijft:

  Klinkt allemaal als muziek in de oren , eindelijk weer wat nieuws uit italie

 • Lusso schrijft:

  En FCA heeft eindelijk de beschikking gekregen over de fondsen van chrysler (zo’n 5 miljard), dus er kan een en ander gebeuren…

 • rb schrijft:

  Is er al iets te zeggen over de prijs van de Giulia bijv. irt de prijs van de 3-serie in Italie? Aangezien hij in Italie te bestellen is?

 • OneFiveNine schrijft:

  Hoe vaker ik hem zie, hoe mooier de Giulia wordt. Voor Pomigliano is de Panda een prima product, met aanhoudende vraag (vooral uit Italië). De aanstaande facelift zal het model nog een extra impuls geven.

 • mareblu schrijft:

  Mooie resultaten van FCA in de eerste 2 maanden van 2016. Brazilië blijft weliswaar drama, waarin FCA in een instortende markt marktaandeel blijft verliezen en waarin het merk Fiat niet langer marktleider is, maar dat wordt in de VS al goedgemaakt met hele sterke groeicijfers van zowel Jeep, RAM als Dodge. En FCA was de 4e groep in de EU, achter VAG, Renault en PSA, maar voor Ford, GM, BMW en Daimler. Ford voorbij gestoken!

 • hans k schrijft:

  Ben niet verbaasd over de cijfers van fca alleen van de fiat tipo sedan al 22500 verkocht de de panda 14000 keer verkocht en nu komt de giulia eraan de levante en de tipo station en hatsback eraan

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , FCA

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties