FCA wil met 750,5 miljoen aan aandelen naar Wall Street

FCA Wall Street

Op 1 augustus aanstaande moet voor Marchionne en zijn mannen en vrouwen het sein op groen komen te staan om Fiat Chrysler Automobiles officieel in het leven te roepen. Inmiddels is bij het Amerikaanse SEC door Fiat als buitenlandse eigenaar het Registration Statement Form f-4 ingediend, voor de goedkeuring voor het vervangen van aandelen (een deel van 41,5%).

Fiat Chrysler Automobiles heeft vervolgens de intentie om 750,5 miljoen aan aandelen naar het NYSE op Wall Street te brengen. Op 1 augustus is hiervoor de goedkeuring nodig tijdens een ontmoeting met de aandeelhouders. Daarnaast is er straks een secundaire beursnotering in Milaan op het MTA (Mercato Telematico Azionario) van de Borsa Italiana. Op 2 augustus is de handel in aandelen voor FCA hierna al mogelijk voor een bedrag van 5,03 dollar per titel. FCA hanteert tevens een zogenaamd “loyalty voting structure” waarbij aandeelhouders die langere tijd aandelen in bezit hebben (minimaal 3 jaar) zoals bijvoorbeeld de familie Agnelli, het voordeel hebben van een dubbel stemrecht per aandeel. Voor de fiscale documentatie (jaarverslagen) zal overigens om verwarring te voorkomen enkel de boekhoudkundige IFRS standaard gebruikt worden (EU) en niet het US GAAP.

Een gedachte over “FCA wil met 750,5 miljoen aan aandelen naar Wall Street

  • 5 juli 2014 om 00:29
    Permalink

    Ach, als je 55mld nodig hebt, waarvan een slordige 5 voor de reanimatie van AR, dan is de kop er hiermee wel vanaf. Waar kunnen wij intekenen?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.