Ferrari FF facelift heet GTC4Lusso

GTC4 Lusso

De nieuwe look van Ferrari’s grootste, de FF, resulteert in een totaal nieuwe naamgeving namelijk GTC4Lusso (let op; alweer een naam zonder spatie). Een typische Ferrari-naam en met een beetje goodwill, zie je ook qua vormgeving dat Ferrari terugkijkt naar de 2+2 365 GTC/4 uit 1971. Daarom komen er ook een paar ronde achterlichten bij, al had de voorloper uit begin jaren ’70 er zelfs zes. Daarbij werd de 365 GTC/4 ook vaak de gebochelde (‘Il Gobbone’) genoemd vanwege z’n lange gebogen daklijn. Iets wat de markante GTC4Lusso ook een beetje kenmerkt. Smaken verschillen, maar de FF was aan de achterkant in onze ogen qua stijl een meer indrukwekkend verschijning. De GTC4Lusso is aan de voorzijde daarentegen wat mooier geworden dankzij een nieuwe grille en iets andere koplampen.

GTC4 Lusso2

Maar er is ook sprake van vernieuwde techniek. De vierwielaandrijving is verbeterd en alle vier wielen doen nu mee in het bochtenwerk (4RM-S), wat voor een hogere mate van comfort moet zorgen in deze grote GT. De V12 heeft nu 30 pk meer en komt op 690 uit (697 Nm koppel bij 1750 t/min, 0-100 in 3,4 sec. en een top van 335 km/u). Binnen is het interieur wat strakker geworden met een compleet hertekende middenconsole, inclusief een totaal nieuwe boordcomputer met 10,2 inch beeldscherm. Zoals gezegd zal de GTC4Lusso op Villa d’Este onder de lucht van Como te zien zijn, maar ook op de overdekte salon van Genève is hij alvast te zien (3-13 maart).

GTC4 Lusso3

3 gedachten over “Ferrari FF facelift heet GTC4Lusso

 • 8 februari 2016 om 16:52
  Permalink

  Wauw! Fantastische auto! Dashboard ook mooi geworden en zo te zien ook eindelijk met moderne infotainment.

  Beantwoorden
 • 8 februari 2016 om 17:14
  Permalink

  Echt heel erg mooi ben een groot fan van de echte GT Ferrari’s. En deze is weer erg fraai mooier dan de FF Ferrari is echt zo goed bezig momenteel.

  Beantwoorden
 • 8 februari 2016 om 17:20
  Permalink

  Wauw! is inderdaad misschien wel het enige commentaar dat je kan geven.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.