Ferrari J50 is exclusiever dan exclusief

Zie hier de prachtige Ferrari J50 met de ‘J’ van Japan. Speciaal ontworpen om de halve eeuw aanwezigheid op de markt van de rijzende zon te vieren. Deze extreme vorm van exclusiviteit móeten de Japanners wel als een prachtig eerbetoon zien van Italiaanse kant. Het is een targa met geheel eigen kenmerken die gebaseerd is op de 488 Spider met 3.9 V8 van 690 pk. Het Centro Stile in Maranello heeft voor deze J50 kosten noch moeite gespaard.

Slechts tien stuks zullen er van gemaakt worden, wat de trotse Japanse eigenaren straks een uitermate voldaan gevoel moet geven. Behalve het uitdenken van een stilistisch hoogstandje, is er ook nog op functionele wijze keihard gewerkt aan een geheel eigen aerodynamica. De V8 blijft permanent zichtbaar dankzij een transparante kap. De achterzijde met vier lichtunits is uitermate origineel vormgegeven met een speciale aerodynamische spoilerlip in contrasterend zwart. Ook de 20 inch velgen zijn exclusief voor de J50 ontworpen. Dat geldt ook voor de stoelen in het interieur dat de vormtaal van de achterzijde herhaalt. De voorzijde heeft -als je dat er in wil zien- een misschien een wat Japanse look, maar heeft evengoed kenmerken van modellen uit de jaren ’60 en ’70.  De prijs van dit hoogstandje is niet bekendgemaakt en is iets tussen de klanten en Ferrari. De auto is deze dagen te zien in het National Art Centre in Tokyo.

2 gedachten over “Ferrari J50 is exclusiever dan exclusief

  • 14 december 2016 om 08:33
    Permalink

    Wat mij betreft is hij mooier en eleganter dan de reguliere 488. De facelift 488 heeft de eerder mooie lijnen van de 458 grondig verprutst.

    BeantwoordenReport user

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.