Italiaanse politie stapt in Alfa Giulia Veloce

Het wagenpark van de Italiaanse politie wordt na een periode van veel ‘vreemde invloeden’, toch weer een stuk meer Italiaans. De Carabinieri nam onlangs al de Giulietta op in haar vloot en nu doet de staatspolitie dat ook. Nog indrukwekkender is de toevoeging van de snelle Giulia Veloce. Die gaan we waarschijnlijk steeds vaker langs de Italiaanse autostrada’s en super strada’s opgesteld zien staan, klaar om de achtervolging in te zetten op het onrecht. En omdat Jeep ook al een paar jaar een stuk Italiaanser aanvoelt, zal de in Melfi gebouwde Renegade net als bij de Carabinieri, ook bij de Polizia di Stato in dienst gaan. De 280 pk sterke 2.0 turbo Giulia Veloce zal garant staan voor optimale prestaties wanneer deze nodig zijn. Een ideale aanwinst voor de ‘Pantera’ divisie van de Polizia.

De officiĆ«le overhandiging van de sleutels werd gisteren op symbolische wijze door FCA-baas Alfredo Altavilla en korpschef Franco Gabrielli gedaan (foto). De Jeeps zullen uitgerust zijn met de 2.0 MultiJet van 120 pk en vierwielaandrijving. De Giulietta’s zijn uitgerust met de zuinige 1.6 120 pk MultiJet motor, gekoppeld aan de vlotte TCT-transmissie. Ideaal voor de taken die de politie in gedachten heeft. Eerder dit jaar werd ook al de Panda 4×4 en de Tipo hatchback aan de politie geleverd, dus FCA blijft volop in trek bij de nationale arm der wet. Zelfs de Punto is opnieuw geleverd. Ook de Lancia Delta wordt nog steeds gebruikt.

2 gedachten over “Italiaanse politie stapt in Alfa Giulia Veloce

  • 16 december 2016 om 14:42
    Permalink

    Zag laatst een artikel in de Telegraaf of de Porsches terug moesten komen bij de Rijkspolitie, ik heb een reactie ingestuurd laat FCA maar inschrijven met de Giulia QV en Stelvio QV als er een openbare inschrijving komt tenminste als het zonder handjeklap met Pon kan!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.