Ferrari maakt prachtige one-off SP-8

Jongste resultaat in een indrukwekkende reeks.

We prijzen Ferrari niet alleen voor het sterke gamma (als je het zo mag noemen) dat het vandaag de dag heeft, maar ook omdat het ijzersterke merk uit Maranello onvermoeibaar doorgaat met het creĆ«ren van unieke one-off’s. Het SP-programma duurt nu al een jaar of 15 en resulteert in steeds overtuigendere creaties. Zo ook deze prachtige SP-8 gebaseerd op de F8 Spider. Een geraffineerd ontwerp waar iedere Ferrari-liefhebber van gaat watertanden. Volgende maand trekt Ferrari tijdens de start van het raceseizoen voor klanten de Finali Mondiali Ferrari, van 16 november tot maart 2024.

Manzoni’s onvermoeibare designteam.

De Ferrari SP-8 is een creatie van Centro Stile Ferrari onder leiding van Flavio Manzoni. Een afdeling waar het al druk genoeg moet zijn gezien de aanstaande nieuwe modellen die er op rol staan. Er is hard aan gewerkt want het standaard elektrische vouwdakje van de F8 Spyder is zelfs weggelaten om nieuwe elementen voor de achterzijde mogelijk te maken. Dit bracht nieuwe aerodynamische studies met zich mee in de windtunnel. De klant is een rijke Taiwanees die niet voor niets de SP-8 met 3,9 V8 Biturbo op z’n verlanglijstje had staan. Het getal 8 is namelijk een geluksgetal in de Chinese cultuur. Er zijn nog geen andere cijfers gecommuniceerd trouwens, maar we gaan uit van een dikke 720 pk (770 Nm), een top van 340 km per uur en 0-100 in 3 seconden.

Talloze unieke compromisloze details.

De inlaat met diagonale lijnen in het front zijn zeer sterk en kenmerkend. De bicolore opzet is op een heel mooie manier over de auto verdeeld. De voorzijde vouwt zich optisch als een soort huls om de achterzijde heen. Dit dankzij een compleet nieuw ontworpen inlaat op de flanken, waarvan het bovenste deel overgaat in de hele lengte en tevens doorloopt over de achterzijde achter de twee stoelen. De inlaat op de motorkap zit hoger en zorgt voor een robuuster en strak frontaal. De velgen met een F40-achtig design zijn oogverblindend. De gele accenten vormen een smaakvolle ‘omlijsting’ van de grijstinten en sluiten aan op de Ferrari-logo’s. Aan de achterzijde zien we al even unieke nieuwe oplossingen. Zelfs de achterlichtunits zijn speciaal bedacht voor deze SP-8. Kortom, misschien is dit wel het meest geslaagde en unieke SP-model tot nu toe. Ferrari kennende zal dat voor de volgende ook gelden.

Een gedachte over “Ferrari maakt prachtige one-off SP-8

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.