Ferrari museum Maranello prachtig uitgebreid

Het Ferrari-museum in Maranello is totaal vernieuwd en heropend, nu het wereldberoemde Italiaanse sportwagenmerk z’n 70ste verjaardag viert. Sergio Marchionne knipte het rode lintje door van een nieuwe 600 vierkante meter grotere permanente tentoonstellingsruimte. Voortaan is het museum nabij de fabriek 4.100 vierkante meter groot. Deze uitbreiding kan onder andere dankzij het succes in de vorm van grote bezoekersaantallen. In 2016 waren dat er bijvoorbeeld meer dan 478.000. Afgelopen jaar waren bijvoorbeeld bekende auto’s die in films figureerden te zien. Bijvoorbeeld de 375 Amerika ‘van Sofia Loren’ in de film ‘Il ragazzo sul delfino’ en de wereldberoemde 308 GTS van Magnum P.I..

Met de nieuwe aanpassing rekent Ferrari op nog grotere bezoekersaantallen. Een nieuwe vleugel is aangebouwd dat via een glazen structuur is verbonden aan het bestaande gedeelte. Verder is er een ruimte gerealiseerd van circa 300 vierkante meter voor conferenties en evenementen, waar ruimte is voor 250 mensen.

Ter gelegenheid van Ferrari’s 70ste verjaardag zijn de twee tentoonstellingen ‘Under the Skin’ en ‘Rosso infinito’ vanaf heden te bezichtigen. De eerste toont de ontwikkeling van Ferrari’s in fases door de jaren heen. Van het ontwerp van de techniek tot de realisatie van carrosserieën. Rosso infinito gaat over de rijke racehistorie en enkele uiterst exclusieve modellen. F1 auto’s ontbreken daarbij uiteraard niet. Te zien zijn bijvoorbeeld de 500 F2 waarmee Alberto Ascari de eerste wereldtitel voor coureurs behaalde voor Ferrari in 1952, de F2004 en de F2002 die beide voor een recordaantal overwinningen zorgden binnen 1 seizoen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.