Home » FCA , Fiat

Productiestart nieuwe Fiat 500L vandaag gevierd in Servië

27 mei 2017 19:50 5 reacties

 

In Fiat’s Servische fabriek te Kragujevac heeft vandaag officieel het startschot geklonken voor de productie van de vernieuwde 500L. De opgefriste uiterst praktische familieauto uit het compacte segment (nog altijd de ruimste in z’n soort), is weer helemaal up-to-date dankzij het toevoegen van vele nieuwe componenten en softwarematige zaken (40%). Enkel motorisch valt er (nog) niets nieuws te melden. Daarvoor moeten we waarschijnlijk op de nieuwe op papier briljante Firefly-motoren wachten. Regionaal opperhoofd Alfredo Altavilla trapte in een uitvoerige speech vanmorgen officieel af. De productie blijft uitermate belangrijk voor de werkgelegenheid en de lokale en Servische economie als geheel (8% van de totale export). Daarom waren dan ook niemand minder dan de Servische premier Aleksandar Vucic en de minister van handel Rasim Ljajic aanwezig. Ook de Italiaanse ambassadeur ter plaatse Giuseppe Manzo nam de honneurs waar namens de Italiaanse republiek. Namens FCA Servië was Silvia Vernetti aanwezig.

De 500L blijft dus op meerdere vlakken een belangrijk product voor Fiat. Daar waar de 500X meer het lifestyle model is, is de 500L bij uitstek het multifunctionele model voor het gezin. De Urban, Cross en Wagon vormen daarbij het uitgebreide palet. Hoewel de introductie in de VS zelfs door Marchionne zelf als een mislukking wordt gezien, is het succes op Italiaanse en enkele belangrijke Europese markten een feit. Altavilla noemde de in 2012 geïntroduceerde 500L de meest succesvolle compacte MPV van Europa, die dankzij de grondige update dat succes nu kan verlengen. De reeds genoemde zee aan ruimte in de auto blijft het absolute ‘unique selling point’ van de 500L. De enige in het segment die ook met 7 zitplaatsen (in de Wagon uitvoering) verkrijgbaar is. Toen de aanwezige pers tot slot vroeg of er voor de Servische fabriek ook een nieuw model aan de horizon verschijnt, verwees Altvilla resoluut naar de 500L; “Dit is een nieuw model.” Nog altijd probeert men overigens de 500L ook naar het oosten te exporteren, naar landen waar Servië zich sterk verwant mee voelt. De Servische premier beloofde hierover uitsluitsel voor het einde van dit jaar.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

5 reacties »

 • Lusso schrijft:

  Hopelijk lukt de export naar het oosten want in het westen is dit segment aan het wegkwijnen.

 • The Dutchbird schrijft:

  “De 500L de meest succesvolle compacte MPV van Europa”

  Ha, ha, ha!!! Die Altavilla toch.

 • OneFiveNine schrijft:

  Tsja, het is een klein segment, maar wel waar. Vooral dankzij Italië, maar ook veel andere aanbieders hebben ‘thuisvoordeel’.

 • Lancia4Ever schrijft:

  Ik begrijp niet waarom mensen die praktische kant in een auto zo onderwaarderen vandaag de dag. Het is werkelijk een genot! En dat zeg ik NB terwijl ik zweer bij tijdloze schoonheid in design. Ik vind bv de afweging tussen de stoerder ogende 500X en het ruimtewonder 500L een hele lastige.

 • hans 😊 schrijft:

  Gewoon een hele fijne mooie wagen

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Fiat

Lees meer over

Volg ons

Advertenties