Ferrari SF 70 H vooralsnog competitief

Na twee testdagen in Barcelona is Marchionne zeer tevreden over de resultaten van de Ferrari SF 70 H. Het blijkt een kilometervreter die in basis al competitief is, zonder dat er ook maar iets aan gewijzigd is. De nieuwe bolide die vorige week werd gepresenteerd draagt dit jaar het Quadrifoglio-logo in combinatie met de naam Alfa Romeo. Sinds de introductie van de Giulia weten veel meer mensen op de wereld dat dit voor optimale prestaties staat. De SF 70 H is goed, maar de CEO blijft bescheiden dit jaar en de coureurs houden zelfs een persstilte. Marchionne stelt dat over een kampioenschap nog niet te speculeren valt. Marchionne gaf zijn commentaar op de tests vanuit het Museo Enzo Ferrari in Modena, waar hij een expositie opende samen met John Elkann en Piero Ferrari. “We hoeven ons in elk geval nergens voor te schamen“, sloot Marchionne af.

Maandag:

Dinsdag:

De SF 70 H oogt veel roder dan z’n voorloper en heeft gisteren en vandaag een optimaal resultaat neergezet (afbeeldingen boven). Maandag werd door Vettel (met een achterstand van 0.113) een tweede plek gehaald achter Hamilton in een Mercedes, waar al het een en ander aan was gewijzigd, terwijl de Ferrari tot aan de finish de zachtste bandensoort achterwege liet. Vandaag volgde een zeer hoopgevend resultaat in aanloop naar de eerste wedstrijd op 26 maart dankzij het doorzettingsvermogen van Raikkonen en de betrouwbaarheid van de SF 70 H. De Scuderia steekt echter nog geen enkele loftrompet af. Het is duidelijk dat Marchionne besloten heeft om in stilte te werken aan nieuw succes, na de afgelopen teleurstellende seizoenen. Bescheidenheid is op z’n plaats en werkt beter als je naar structurele verbeteringen streeft, moet de baas in donkere trui hebben gedacht. De 63ste F1 Ferrari met de Duitse coureur achter het stuur maakte gisteren zonder problemen 128 rondjes, wat gelijk is aan 2 GP’s. De nieuwe Ferrari lijkt dus behoorlijk degelijk en snel. Vandaag was het de beurt aan de grieperige Fin Kimi Raikkonen, die ondanks z’n gebrek aan fysieke fitheid de hele tijd vooraan reed en die positie op het nippertje wist vast te houden. Het knappe resultaat van Raikkonen op zachte Pirelli’s duurde in totaal 108 ronden. Mercedes heeft hoe dan ook tijdens deze testdagen in Ferrari een serieuze concurrent moeten erkennen.

2 gedachten over “Ferrari SF 70 H vooralsnog competitief

 • 2 maart 2017 om 13:58
  Permalink

  Het ziet er vooralsnog goed uit. Vorig jaar was Ferrari ook sterk in de wintertests, dus het zegt nog niks. Maar dat er veel kilometers gemaakt kunnen worden is veelbelovend.

  Beantwoorden
 • 4 maart 2017 om 12:36
  Permalink

  Met het Quadrifoglio-logo op de Ferrari zou het toch goed moeten komen dit seizoen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.