FGA succesvol in Europa

FGA eur

FGA groeit in magere tijden.

Een knappe prestatie, want het gaat hier niet enkel om een gunstig effect dankzij sloopregelingen en bakken subsidie. FGA staat ook dankzij een aantrekkelijk modellen aanbod en een effeciënte bedrijfsvoering, structureel in de plus. Ook deze maand gaat het bedrijf uit Turijn hiermee recht tegen de tendens in. Helaas valt dit positieve effect niet echt op te merken in de door de crisis hard getroffen Nederlandse automarkt. Met name doordat de lease maatschappijen het nog steeds erg moeilijk hebben en de overheids steun buitengewoon magertjes te noemen is.

Maar dat mag voor FGA de pret niet drukken want op continentaal niveau is het verschil met veel andere producenten duidelijk zichtbaar. Op het totaal zijn er in de maand oktober in Europa 1.200.861 auto’s verkocht. Dat is 15,8% meer dan in dezelfde periode in 2008. Dit is vooral te danken aan de overheidssteun op de grotere markten op ons continent. De verkoop van de Fiat Group modellen stegen nog veel harder dan het gemiddelde met maar liefst 18%. Alfa Romeo, Fiat en Lancia noteerden opnieuw hogere verkoopcijfers in vergelijking met oktober vorig jaar. Deze stijging ligt in lijn met de verkoopcijfers in Italië die wij onlangs publiceerden. Het is structureel en dus geldt de stijging voor het hele jaar dat er nu al bijna op zit. 2009 zou een van de moeilijkste jaren worden FGA, dus de prestaties liegen er niet om. Een goede opsteker volgens de analysten voor wat nog komen gaat in 2010 en 2011.

 oktober

-Fiat verkocht 84.663 nieuw geregistreerde personenauto’s. Deze maand werden er 20,2% meer auto’s verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar.

-De verkopen van Lancia stegen naar 11.020 eenheden. Een stijging van 13,1% ten opzichte van oktober 2008.

-Alfa Romeo verkocht in september 9.370 voertuigen. Een stijging van 6,2% ten opzichte van dezelfde maand in 2008.

Januari tot en met oktober

In de periode januari tot en met oktober noteert FGA met een stijging van 4,3%, een consequente verkoopstijging. Alfa Romeo is over deze periode met 9,4% méér verkopen de koploper, gevolgd door Fiat (+4%) en Lancia dat 2,7% meer verkopen wist te realiseren. Fiat komt hiermee op een totale marktaandeel van 7,1%. Lancia op 0,8% en Alfa Romeo op 0,7%. Maserati en Ferrari beleven op jaar basis een lichte terugval in de verkopen van -3,1% in totaal.  

Dankzij veel economisch sterke modellen weet FGA haar verkopen flink te stimuleren. Ook het feit dat FGA zeer schone auto’s bouwt draagt bij aan deze mooie score. Met de laagst gemiddelde CO2 uitstoot van de Europese fabrikantgroepen, laat FGA bijvoorbeel PSA en VAG achter zich. FGA bouwt bovendien auto’s die tijdens verscheiden duurtests momenteel als zeer betrouwbaar en onderhoudsarm uit de test komen.

3 gedachten over “FGA succesvol in Europa

 • 17 november 2009 om 17:04
  Permalink

  Mijn mening:
  Fiat: zeer goed
  Lancia: redelijk goed, maar verliest wel marktaandeel
  Alfa Romeo: laten we eerlijk zijn, dit is helemaal niet goed. Maar de multiair motoren zijn onderweg en gelukkig komt volgend jaar de Milano

  Beantwoorden
 • 17 november 2009 om 19:56
  Permalink

  @Arjan: Kunnen groeien in deze recessie is alles behalve slecht. Zeker voor Alfa Romeo!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.