Home » Fiat

Fiat 124 Spider binnenkort ook met stalen klapdak?

25 december 2017 12:20 9 reacties

Volgens het welingelichte Quattroruote valt er tegelijk met een update voor de 124 Spider eind volgend jaar (of begin 2019), een nieuwe versie te verwachten met automatische stalen klapdak. Precies het systeem zoals de Mazda MX-5 RF dat ook heeft. Dat valt te lezen in de laatste editie van het bekende Italiaanse automagazine.

De ‘124 GT’ debuteert als praktisch alternatief voor de normale 124 Spider met stoffen kap die je handmatig (vrij eenvoudig weliswaar) moet bedienen. De Fiat/Abarth 124 Spider doet het zeer goed op de mondiale markt. De Japanse producent produceert er momenteel zelfs meer van dan van de eigen MX-5, wegens een vrij constante vraag. Tests met deze nieuwe variant zijn inmiddels gaande getuige dit kiekje hieronder (waarvoor dank aan een van onze volger).

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

9 reacties »

 • Kevin schrijft:

  Goed nieuws!

 • hans 😊 schrijft:

  Zeker goed nieuws.

 • mareblu schrijft:

  Dat Mazda meer 124’s produceert dan MX5’s waag ik te betwijfelen: in de 1e 9 maanden van dit jaar werden er in Europa 7000 Fiats verkocht en 14.000 Mazda’s. In de VS waren dat er respectievelijk 3675 en 9700. In welke landen wordt de Fiat dan zoveel beter verkocht dat er meer 124’s dan MX’s worden geproduceerd? Wat is jullie bron?

 • Rene1964 schrijft:

  @Mareblue, ik heb in ons kikkerlandje meer nieuwe Fiat 124 ( Abarth) gezien dan nieuwe Mazda MX5, maar wij zijn maar een klein landje.

 • mareblu schrijft:

  Rene1964: het artikel gaat niet over Nederland, er wordt duidelijk gesproken over mondiale cijfers en over dat de Japanse fabriek nu meer 124’s zou bouwen dan MX5’s. Los daarvan: ook in in Nederland is er een identiek beeld. In de 1e 9 maanden van dit jaar zijn er 78 Fiat’s verkocht en 188 Mazda’s. Het is ook niet zo raar, want de MX5 had al 25 jaar een trouwe klantenkring, Fiat had al een tijd geen roadster meer.

 • HZW schrijft:

  Ik zou toch de Mazda kiezen.

 • iBSSR schrijft:

  Voor mij de Abarth en graag in rood. Kost €7k meer dan de MX5 echter voor mij het geld waard.

 • Squadra schrijft:

  Ik had liever een Lancia Fulvia gezien op basis van de MX5 met vast dak. Maar zou blind voor de FIAT kiezen design technisch veel mooier en een leukere motor met meer power!

  Ciao

  Squadra

 • sjonnie schrijft:

  @Mareblue, ik geloof dit dus ook niet.
  Wel duidelijk dat er geen antwoord is op de vraag: Wat is jullie bron?
  Kom dames en heren, help ons aan een droom.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties