FIAT 500X en Panda blijven voorlopig nog

Overgangsfase.

Het gamma van FIAT dat in rap tempo een ouder karakter krijgt, zal spoedig aangevuld worden met enkele nieuwkomers. Hoewel er volop voorbereidingen zijn voor een volledig nieuwe opzet van het gamma, zal er de komende twee jaar ook nog geleund worden op dat wat er al is. Zo zal de 500X uit Melfi nog tot 2026 in productie blijven. Net zo lang dus als de Panda uit Pomigliano die nog tot en met 2026 blijft en een milde facelift zal krijgen. Deze worden intussen in principe vervangen door directe opvolgers. Een compacte 5-deurs SUV uit het Poolse Tychy zal binnenkort al gepresenteerd worden. De nieuwe generatie Panda volgt vanaf volgend jaar en komt uit Servië waar de 500L inmiddels uit productie is gegaan. Dit wordt een belangrijke en meer vruchtbare nieuwe productielijn dat gedeeld zal worden met Citroën. De Tipo zal intussen op termijn vervangen worden door een ruime vijfdeurs Crossover uit Bursa. Of dit model ook in twee varianten komt is niet officieel bekend, maar we verwachten eigenlijk van wel.

3 gedachten over “FIAT 500X en Panda blijven voorlopig nog

 • 17 februari 2023 om 23:22
  Permalink

  De Panda moest toch wijken voor de Tonale op de productielijn? Of bijna helemaal.. nou ja, in ieder geval weer een verhaal om niks. Geen nieuwe Fiat of dikke facelift, nieuwe motor. Want dat zit in de pijplijn.. tot 2030 en daarna liquideert Tavares cs de Italianen.

  Beantwoorden
 • 18 februari 2023 om 11:40
  Permalink

  De Panda is een prima auto en één van de laatste Europese auto’s in deze klasse. Nieuwe auto’s ontwikkelen met benzinemotoren is zinloos. Af en toe wat aanpassen aan de tijd en dan haalt de Panda 2030.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.