Alfa’s nieuwe plan op komst: luchtspiegeling of werkelijkheid?

Bericht met persoonlijke noot.

SUV’s, enkele exotische sportmodellen, en misschien zelfs een vlaggenschip sedan? We schrijven er al over sinds de eerste jaren van het tweede decennium. Volgende week woensdag zal Alfa Romeo opnieuw een plan bekendmaken. Iets waar we ooit met veel enthousiasme (als dat van een kind dat een cadeau verwacht) en veel woorden bericht van maakten. Dit keer merken we dat we het gelaten over ons heen laten komen en dat we het graag kort houden. Het is wel precies op de verjaardag van uw vaste redacteur…. Misschien is het dan toch geen zoveelste luchtkasteel en gaat het nu eindelijk allemaal gebeuren. Moge het de laatste keer zijn dat we nog twijfelen over de toekomst die ons wordt voorgehouden. We hopen de komende jaren getuige te zijn van veel daadkracht rond het mooie Italiaanse merk.

6 gedachten over “Alfa’s nieuwe plan op komst: luchtspiegeling of werkelijkheid?

 • 16 februari 2023 om 16:42
  Permalink

  Eerder was het ondanks geldgebrek de ‘wens is de vader van de gedachte, wishfull thinking en door de hoge heren het beïnvloeden van de waarde van de aandelen. Ik voorzie nu wel degelijk een plan waar meer waarde aan gehecht kan worden. Te meer ook omdat er nu veel meer mogelijkheden zijn en de volledige elektrificatie voor ieder concern geldt. De druk ligt nu overigens op de volledige Europese auto-industrie met China als enorme bedreiging met zwaar gesubsidieerde EV auto-industrie. China is (straks) “de baas” wen er maar aan.

  Beantwoorden
 • 17 februari 2023 om 09:29
  Permalink

  Laten we hopen dat dit werkelijkheid wordt zekers ook betaalbare modellen ( Mito Giulietta)en het Alfa gevoel behouden!

  Beantwoorden
 • 17 februari 2023 om 23:36
  Permalink

  Ik ben blij Lancia4Ever dat je mijn cynisme een beetje overneemt. Want ik weet niet wat die Italianen doen, maar voorlopig is het alleen druk bij Maserati. Dat was ooit precies omgekeerd.
  Plannen, plannen om de plannen, nieuwe logo’s, showrooms, inspiratie-objecten (Lancia), fabrieksnieuws .. is het enige wat je zowat hoort van Fiat, Alfa en Lancia.
  Dat soort berichten kan je wel af met 3-5 mensen. Paar tekenaars en wat gesjeesde Malledingers…!

  Deze 3 fabrikanten krijgen 1 autogeneratie de kans. Nog een kleine 7 jaar tot 2030. De deadline voor succesvol zijn door Tavares. Kom op zeg!

  Beantwoorden
  • 18 februari 2023 om 11:22
   Permalink

   De meeste fabrikanten komen met nieuwe modellen. Sommige fabrikanten met plannen.

   Beantwoorden
 • 23 februari 2023 om 10:57
  Permalink

  Het is inmiddels woensdag geweest….luchtkasteel? 😉

  Zag net de prijzen van de LCI Giulia en Stelvio, pfff. Nog meer jaren wachten voordat die tweedehands betaalbaar zijn, wel goed voor de restwaarde van de huidige..

  Beantwoorden
 • 27 februari 2023 om 16:44
  Permalink

  Daar zijn we weer, luchtspiegelingen. Het lijkt wel leuk maar er komt nooit iets van terecht. Dream on.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.