Fiat B-UV heet waarschijnlijk Uno Cross

Fiat Uno en Tipo.

Het gerucht deed al een tijdje de ronde en zou vanuit een bron in Brazilië zijn gestart. Inmiddels wordt het een hardnekkig geluid; Fiat’s nieuwe B-segment SUV uit het Poolse Tychy, zal vrijwel zeker Uno gaan heten met de toevoeging Cross. Dat laatste natuurlijk vanwege de hoge pootjes. Fiat’s met ook maar een klein beetje Off-road looks heten al jaren Cross. De Tipo Cross kennen we al goed, en laat de naam Tipo nou uit dezelfde periode stammen als het aloude Uno. Prima Fiat-namen die met de tijd meekunnen. Punto-fans kunnen misschien teleurgesteld zijn bij het lezen van dit nieuws, maar we sluiten niet uit dat Fiat die naam juist bewaard voor een andere gelegenheid, oftewel een ander model dat gepland staat. Wellicht een hatchback die in de nabije toekomst in de Spaanse Stellantis-fabriek van de band zal rollen, naast de Lancia Ypsilon 2024. Het gaat dan om de fabriek in Figueruelas nabij Zaragoza, waar reeds de Opel Corsa en Peugeot 206 geproduceerd worden. De Opel Crossland en Citroën C3 Aircross worden dan niet langer hier gemaakt.

Gebruik van oude namen zal gewoonte zijn.

Fiat-baas Olivier François heeft overigens al eens bevestigd dat oude namen weer gebruikt gaan worden voor toekomstige Fiat’s. Dat is een koers die dan vooral gekozen wordt voor toekomstige Europese modellen. In Brazilië is men immers sinds de komst van de Pulse juist een andere weg ingeslagen. Het eerstvolgende model daar gaat dan ook Fastback heten volgend de laatste berichten. De Uno Cross op CMP platform wordt waarschijnlijk het meer rationele hoge model van Fiat, terwijl een meer kekke variant op basis van de Centoventi concept, als onderdeel van een uitgebreide ‘Panda-familie’ tot stand zal komen. Minimaal twee B-segment Crossovers dus.

3 gedachten over “Fiat B-UV heet waarschijnlijk Uno Cross

 • 21 mei 2022 om 23:54
  Permalink

  Heel fijn, hard nodig. Jammer dat deze niet al 5 jaar geleden is gekomen. Het zal wel een EV worden, gezien de plannen voor Fiat. Uno is een prima naam, heb ik met veel plezier in gereden, 75SX van ‘91. Had ik eigenlijk nooit weg moeten doen. Al was de Coupé wel een fijne vervanger 😊

  Beantwoorden
 • 22 mei 2022 om 12:06
  Permalink

  Ik hoop toch van harte dat ze ook snel komen met gewone hatchbacks of dat ze onder die SUVs veel betere wiel ophangingen gaan schroeven en 22” velgen of iets. Want een e208 rijd 10x beter dan een e2008. Met 8% reed ik met de e2008 voor een prikkie en had hem besteld voor je er mee kon rijden ja ik had de e208 gereden en een ice 2008 en dacht nou dat gaat wel oké de 208 ziet er veel beter uit maar de kofferbak van de 2008 was veel ruimer en meer been ruimte achterin voor de dames met inmiddels lange benen. Door wissel van baan ging de e2008 weg en was van het nieuwe werk uit ook de voorkeur een EV ik had zelfs nog graag een tweede Giulietta willen nemen maar die waren er niet meer een Giulia veel te duur zoals ik hem wil komt die al op bijna 55K incl belasting. Wel gedacht en proef gereden met 500e rijd wel erg goed beter dan de e208 maar nog veel kleiner. Echte te klein voor mijn werk want er past geen server in de kofferbak en de dames passen niet op de achterbank. Prima voor ff met z’n 4tjes in de buurt ergens heen of boodschappen doen (kleine dingen) maar al niet voor fam bezoek verder weg. Laat staan een dagje uit binnen De NL grenzen. EV als boven genoemde zijn niet geschikt om Buiten NL te reizen. Ja naar Schiphol en dan verder dat gaat prima lukken😁

  Maar lang verhaal kort de e208 heeft veel minder body roll, deint veel minder en rijd daardoor veel beter. De e2008 heeft veel hogere band wangen, meer gewicht en langere veerwegen dan de e208 waardoor de e208 veel prettiger is wat betreft rijeigenschappen. En die vind ik veel belangrijker dan de mogelijkheid om veel rommel mee te kunnen nemen voor het moment dat dat nodig is huur ik wel een echte bus of je hangt er een aanhanger achter (als dat mag e208 alleeen fietsen drager)

  Beantwoorden
  • 22 mei 2022 om 12:24
   Permalink

   Nou ja als het een beetje mee zit duurt het voor ons toch nog wel 4,5jaar voor de e208 vervangen moet worden voor een andere lease dus hebben ze nog even en de Giulietta heeft een face lift gehad na dat ze de neus had gestoten of beter een andere auto tegen haar aan😉 dus die kan als het moet nog prima mee en is nu 2de wagen en voor vakantie binnen de eu en vanuit NH voorbij Maastricht en langer dan een week.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.