Fiat Centoventi concept wint internationaal design award

Turijn is decennialang het epicentrum geweest van autodesign. Een smeltkroes van carrosseriebouwers, veelal ontstaan in het begin van de twintigste eeuw, brachten vele creatieve ideeën voort. Deze esthetische cultuur van innovatieve ontwerpen, ging hand in hand met een grote productieve industrie genaamd Fiat. Dat ook een merk als Fiat een oogstrelende auto kan neerzetten, dat nog niet eens in productie is bovendien, is dus een logisch gevolg van een lange traditie. Daarvoor hoeft niet per definitie een embleem van Alfa Romeo, Lancia of Maserati aan gekoppeld te zijn.

De internationale Red Dot Award voor industrieel design is één van de grootste complimenten die je als producent kunt ontvangen. Fiat kreeg ‘m deze week voor de concept Centoventi, die afgelopen voorjaar in Genève werd getoond als toekomstvisie van het automerk voor de massa. Het uitreiken van de prijs vond gisteren plaats in Singapore in Marina Bay. Olivier François nam ‘m in ontvangst en voelde zich naar eigen zeggen vereerd. Hij noemde het een bevestiging dat Fiat nog altijd zich kan positioneren als innovatief automerk en het is bovendien een cadeau voor de honderdtwintigste verjaardag van de firma uit Lingotto.

De Centoventi is niet alleen een knap stijltje uitgebalanceerde ontwerpkunst met een duidelijk DNA, maar vertegenwoordigd ook een creatieve benadering van nieuwe innoverende ideeën rond de compacte (elektrische) auto van morgen. Vooral de hoge mate van personalisering (het oorspronkelijke idee achter de Panda) op economisch niveau, maakt van de Centoventi een modulair wondertje. Fiat bezit deze expertise als geen ander merk in de wereld en tilt deze eigenschap naar een nieuw toekomstgericht plan. De Centoventi is een veelbelovend concept, dat straks als productiemodel in potentie een redelijk revolutionair karakter zou kunnen hebben.

3 gedachten over “Fiat Centoventi concept wint internationaal design award

  • 28 september 2019 om 13:57
    Permalink

    Inderdaad, erg leuk concept. Als ze dit voor een redelijke prijs kunnen bouwen dan is het motto “shut up and take my money”!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.