Fiat denkt aan elektrische ‘Topolino’

Fiat Topolino

Marchionne sprak afgelopen weekend ook nog even over FCA’s toekomstvisie op elektrisch rijden. Het is geen geheim dat de CEO daar nog afwachtend in is (het staat dan ook niet in de voorlopige productieplannen), omdat het volgens hem niet verstandig is daar nu al volledig op in te zetten. De ontwikkelingskosten zijn hoog en de haken en ogen te groot. Wel zei de grote baas dat men niet stilzit op dit gebied en dat er naast hybride modellen ook al na wordt gedacht over volledig elektrische voertuigen. Marchionne vindt dit naar eigen zeggen het meest geschikt voor een stadswagen van Fiat, dat kleiner zal zijn dan een 500. Over een dergelijke kleine auto heeft Fiat jaren geleden al nagedacht, maar het economische tij zorgde ervoor dat de in de wandelgangen reeds ‘Topolino’ genoemde mini Fiat, eerst nog naar de ijskast werd verwezen. Nu is de CEO de eerste die weer over een dergelijk concept spreekt en dan nog volledig elektrisch ook. In de stad is autonomie niet een groot issue en dus kan het voor Fiat een gunstige optie zijn, vooral op de Italiaanse markt waar men in grote vervuilde steden schreeuwt om meer elektrisch verkeer.

Intussen wordt ook op sportief gebied de alternatieve brandstof niet genegeerd. Zo brengt Marchionne de toekomstige Maserati Alfieri in verband met brandstofcel aandrijving. Marchionne vindt de ontwikkelingen op het gebied van waterstoftechniek bijvoorbeeld meer hoop bieden, dan het blind staren op puur elektrische systemen. Dat er van de Levante ergens volgend jaar een plug-in hybride komt was al bekend. De eerste in een reeks hybride modellen.

3 gedachten over “Fiat denkt aan elektrische ‘Topolino’

  • 21 juni 2016 om 12:02
    Permalink

    Het belangrijkste probleem met EV is dat ze niet voor een fatsoenlijke prijs in de markt gezet kunnen worden, als je tenminste een normale winstmarge wil aanhouden. De 500 EV in Amerika (wettelijk verplicht) kost ze handen vol geld.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.