Home » FCA , Fiat , Fiat Professional - Iveco

Fiat en Mitsubishi maken samenwerking officieel

19 september 2014 18:49 2 reacties

fiat mitsubishi

Het leek ons al buitengewoon onwaarschijnlijk dat de op handen zijnde samenwerking tussen Mitsubishi en Fiat ook maar iets met een in Thailand gebouwde compacte sedan te maken zou hebben, zoals bronnen als Bloomberg en Automotive News onlangs beweerden. Vandaag volgt de bevestiging namelijk dat het inderdaad -conform de eerste berichten- een strategische krachtenbundeling voor de bouw van middelgrote pick-ups betreft. De Japanse autobouwer zal het nieuwe product op basis van de volgende generatie L200 leveren, dat waarschijnlijk in India en Zuid-Amerika vermarkt zal worden.

In dit segment is Fiat nog behoorlijk afwezig. De kleine Pick-up Strada van Fiat Professional, is al jaren een succesnummer in Brazilië en in de VS en Canada scoren de grote producten van Ram onverminderd goed. In India zou een middensegment Pick-up het Italiaanse merk aan meer naamsbekendheid kunnen helpen en in Brazilië kan dankzij het nieuwe model eindelijk met geconcurreerd gaan worden met vergelijkbaar materiaal van VW, GM en Ford.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • Lusso schrijft:

    Eigenaardig dat zoiets niet vanuit Jeep wordt ontwikkeld.

  • Lancia4Ever schrijft:

    @Lusso Het merk Jeep is sowieso niet geschikt en het is volgens mij lastig economisch te ontwikkelen op basis van bijvoorbeeld een Wrangler aangezien Jeep alleen duurder platform-techniek bezit. Het zou juist vanuit Fiat moeten komen in dat geval en dan moet Compact-Wide in 4WD uitvoering toegepast worden wat volgens mij iets te complex voor een relatief goedkope Pick-up. Ik verwacht dat dit een tijdelijke oplossing is en dat men de opvolger wel degelijk tzt zelf neerzet zodra dit economisch interessant is. FCA doet dit slim, want hoeveel merken vinden wel niet graag zelf het wiel uit tegenwoordig, maar blijven vervolgens met een te hoog kostenplaatjes zitten en dus een onrendabel model.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Fiat , Fiat Professional - Iveco

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties