Fiat Fastback soort van uitgelekt gepresenteerd

Twee korrelige plaatjes.

Dit is zijn echt officiële afbeeldingen van de nieuwe Fiat Fastback uit Brazilië. Er gebeurde heel weinig gisteren op het kantoor van het Fiat’s PR-afdeling in Betim… Uiteindelijk nam iemand het initiatief om twee niet al te scherpe plaatjes van een witte Fiat Fastback het internet op te slingeren. Gephotoshopt en wel in een landschap met een wat geforceerd ogend perspectief. Alsof een handige puber dacht; “hee die boompies staan wel leuk in mijn render”. Het lijkt haast nep of per ongeluk uitgelekt. Toch is dit niet fake maar het echte verhaal.

Trouw aan het concept.

De Fiat Fastback ziet er vrijwel exact zo uit als het studiemodel dat een paar jaar geleden in het Braziliaanse design centrum werd getoond aan de bezoekende pers (foto 2). Men maakte dus geen geheim van wat uiteindelijk de bedoeling was. Iets minder geflatteerd dan het concept uit 2018 (foto 3), maar in grote lijnen wel identiek. Wat meer mainstream en 13 in een dozijn om commerciële redenen. Dat komt zelfs terug in de typeaanduiding. De naam Fastback gebruikt Hyundai ook en het lettertype op de achterzijde kennen ze bij Seat ook. De grote grille kennen we al van de Fiat Pulse en lijkt het SUV-gezicht van het merk aan Braziliaanse zijde te zijn. Nog steeds niet heel mooi of herkenbaar vinden wij persoonlijk maar wellicht geheel volgens Braziliaanse smaak (want de Pulse slaat enorm aan). De motoren van de Fiat Fastback zijn als volgt: 1.0 Turbo Flex van 125 pk en op ethanol met 130 pk. Het topmodel is een 1.3 Turbo met CVT automaat van 180 pk en op ethanol met 185 pk. De officiële introductie van de Fiat Fastback vindt dit najaar plaats.

2 gedachten over “Fiat Fastback soort van uitgelekt gepresenteerd

 • 5 augustus 2022 om 06:09
  Permalink

  Nee, inderdaad 13 in een dozijn. Niets voor Europa. Ook niet de bedoeling, vermoed ik. Stellantis heeft de schappen vol met dit soort modellen (C4, 408, ..) die mindere anoniem ogen.

  Beantwoorden
  • 15 augustus 2022 om 02:21
   Permalink

   Ziet er SUF uit die SUV ! Waarom willen we (bijna) allemaal zo hoog opeens ?

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.