Alfa Romeo komt in 2023 weer met concept sportwagen

Concept nummer 3.

Eigenlijk kun je de klok er bijna op gelijk zetten. Ongeveer 20 jaar na de 8C Competizione (foto boven) en 10 jaar na de 4C (foto onder), wil Alfa Romeo weer een concept van een sportwagen presenteren. CEO Jean-Philippe Imparato sprak de datum uit van 2023. Volgend jaar al! Blijkbaar heeft men ergens in de annalen genoteerd, dat een dergelijke Halo car een must is om het oorspronkelijke merk-DNA elk decennium weer in de schijnwerpers te zetten. Zet dus maar vast in je agenda; Rond 2032 komt Alfa Romeo opnieuw met een concept. Deze wordt sowieso elektrisch. Er zijn weinig dingen zeker in het leven, helemaal bij Alfa Romeo, maar dit is er eentje om te onthouden.

Geïnspireerd op de 33 Stradale.

Wat ook een traditie lijkt te worden is dat de concept, die meestal leidt tot een gelimiteerd productie voor de happy few, steevast is geïnspireerd op de legendarische 33 Stradale. Niet zo gek, want de iconische impact van dit model van Franco Scaglione uit 1967 is gigantisch. We verwijzen op dit punt heel graag naar een 3D herinterpretatie hieronder van Andrea Castiglione, Steffen Hess, Marco Zafferana, Christian Schutz en Sergio La Gattuta. Veel beter dan dit wordt het niet. Maar goed, Centro Stile heeft ons met de 8C en 4C blij verrast dus laat die 6C (?) op basis van de Maserati MC20 maar gauw komen.

2 gedachten over “Alfa Romeo komt in 2023 weer met concept sportwagen

 • 4 augustus 2022 om 10:24
  Permalink

  Knap staaltje van boerenbedrog ! Alfa Romeo had in eigen beheer een 6C ontwikkeld, maar die werd dan ‘geleend’ (laat ons vriendelijk blijven…) door Maserati om er de MC20 van te maken. Hopelijk checkt Imparato vóór de presentatie of alle Maserati-badges zijn verwijderd…

  Beantwoorden
 • 4 augustus 2022 om 10:41
  Permalink

  Het is maar net wat je er onder verstaat… over een toekomstige middenmotor tweezits Maserati werd door H.Wester in 2013 al gesproken, Marchionne beloofde vanaf een autosalon een Abarth op basis van de 4C… en laten we niet vergeten dat de 8C Competizione bestaat bij de gratie van Maserati…..dus ja…waar is nu dat bedrog!? Het is vooral een gevoel in verhitte hoofden en harten van Alfisten misschien? (die zich vaak een dergelijke auto noch een Maserati kunnen veroorloven bovendien) Maar het heeft weinig met de werkelijkheid te maken.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.