Abarth Pulse nog net niet officieel gepresenteerd

Alleen het interieur nog niet.

Je kunt als journalist zelfs in de situatie terechtkomen dat een auto geheel gepresenteerd lijkt te worden…maar dat dat toch net niet het geval is. Dat maakte een deel van de Braziliaanse autojournaille mee afgelopen week tijdens de presentatie van een nieuwe officiële Safetycar op Interlagos. Abarth krijgt dit raceseizoen in de F4 (Brazilian Championship) met de splinternieuwe Pulse met 1.3 185 pk die eer, alleen is de auto nog niet officieel gepresenteerd. Ondertussen verschijnt de Abarth Pulse aankomend weekend al aan de startlijn ter begeleiding. Het meest opzienbarend bleek het feit dat het interieur nog niet is onthuld (allen het stuur) terwijl men de buitenzijde tot in detail kon bekijken en de auto zelfs even mocht worden uitgeprobeerd. Laten we zeggen dat Braziliaanse deadlines elkaar kunnen kruisen. Het is bovendien beter dat Abarth juist tijdens de lancering van de gepeperde Pulse, ook aanwezig is in de autosport als eyecatcher. Men creëert zo meer momentum zeg maar.

Vlotte kleine SUV.

De Abarth Pulse met voor ons zeer bekende emblemen is een eerste nieuwe kennismaking voor het Braziliaanse publiek met het mooie Italiaanse merk met de schorpioen. Het bommetje met 1.3 Turbo Firefly motor kan van 0 naar 100 in 8 seconden en heeft een top van 210 km per uur. Hoewel we de Pulse in basis niet een uniek mooie auto vinden, moeten we toegeven dat een Abarth-sausje werkelijk alles mooier lijkt te maken. De Abarth Pulse komt eind dit jaar op de markt en vertegenwoordigers van Fiat Brazilië zeiden volgens de aanwezige ‘journos’ op Interlagos, dat Abarth in Brazilië nog meer plannen heeft en dat het grotere modellen niet zal schuwen. Indirect liet men dus weten dat een Abarth interpretatie van de nieuwe Fastback tot de mogelijkheden zal horen.

Een gedachte over “Abarth Pulse nog net niet officieel gepresenteerd

  • 5 augustus 2022 om 22:02
    Permalink

    Mein Gott. Welke gek verzint deze draak? Ok, hopelijk zien alleen de Brazilianen dit abarthe Fiatje. “Tavares, Brazilië is geen Europa, maar stop hiermee.”

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.