Fiat gaat Russische markt bedienen via Servië

fiat servie rusland

Fiat gaat binnenkort mogelijk een lading auto’s afleveren voor de Russische markt. De handel met Rusland behoorde tot voor kort nog tot een opkomend fenomeen, maar sinds de perikelen in Oekraïne, is er uiteraard veel bevroren. Dit is een van de redenen waarom Fiat bijvoorbeeld geen haast meer heeft met de realisatie van een productielocatie op Russische bodem.

fiat servie rusland2

Maar er zijn meer wegen die naar Rome, of beter gezegd Moskou leiden, want Fiat staat op het punt om een akkoord te bereiken in samenwerking met de Servische overheid voor de uitvoer van de 500L. Iedereen weet dat Belgrado gezien wordt als een vriend door dik en dun van de mensen in de Doema. Uiteraard staat er wel wat tegenover. Servië zal namelijk vervolgens toezeggen meer Russische auto’s te zullen importeren. De Russische automarkt is inmiddels al lang geen lucratieve markt meer door de politieke situatie, maar laagdrempelige mogelijkheden zijn natuurlijk altijd aantrekkelijk. Na ondertekening door beide partijen is het dus goed mogelijk dat er binnenkort ook treinen met 500L varianten vanuit Kragujevac richting het oosten zullen vertrekken (via Polen).

Een gedachte over “Fiat gaat Russische markt bedienen via Servië

  • 10 april 2015 om 22:16
    Permalink

    Dit is allemaal natuurlijk heel leuk en aardig, maar vraag is of de Russen wel op een 500L zitten te wachten. Ik denk van niet. Zij rijden veel liever in sedans en SUV’s.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.