FIAT klaar voor 125ste verjaardag

Kleurrijk en met een glimlach.

Morgen 11 juli viert FIAT dat het alweer 125 jaar bestaat. Het jubileum valt samen met een totaal nieuwe fase voor het Italiaanse massamerk. Om 16:45 zal ceo Olivier François onder de titel “met en glimlach de toekomst tegemoet”, aftrappen met een persevenement die tevens online te volgen zal zijn via een Live Streaming. Daarbij zullen ook John Elkann en Carlos Tavares aanwezig zijn. Het nieuwe Casa FIAT in de Pinacoteca Agnelli op Lingotto zal officieel geopend worden. Of dit en nieuwe ruimte betreft in over de rijke geschiedenis van het merk, of dat het in plaats van een bestaande ruimte is (bv Casa 500), moet nog even blijken. Pinacoteca Agnelli is in het leven geroepen als kunstgalerie waar naast FIAT gerelateerde objecten ook tijdelijke exposities zijn van Italiaanse en internationale artiesten.

FIAT’s nieuwe stijl.

FIAT toont met het logo in welke stijl het nieuw gamma zich al presenteren. Kleurrijk en met gevoel voor stijl, dankzij een rijk merk DNA. Of het nu om de 500 en 600 gaar, of om de meer rationele nieuwe (Grande) Panda. Die laatste vormt trouwens de basis voor meerdere nieuwe modellen. Men verwacht dat vanwege het jubileum FIAT morgen ook een tipje van de sluier zal oplichten aangaande een volgend model. Hierbij valt te denken aan een ruime Multipla, een Fastback of een nieuwe Strada pick-up. Uiteraard zal er ook veel aandacht uitgaan naar de nieuwe FIAT (Grande) Panda.

Een gedachte over “FIAT klaar voor 125ste verjaardag

  • 10 juli 2024 om 21:57
    Permalink

    Een mooie Fiat-boodschap om de zomer van 2024 mee in te gaan. Wat een verschil met de schrale zomers van de afgelopen (pak ‘m beet) 10 jaar!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.