Home » FCA

Fiat Melfi draait nu ook op zaterdag

17 december 2014 10:13 3 reacties

renegade

De Fiat-fabriek te Melfi draait overuren momenteel en haalt cijfers van voor de crisis. De komende tijd zal de assemblage van de Punto en de Renegade ook op zaterdagen gaan plaatsvinden. In oktober schreven we al over de overstap naar drie ploegendiensten in verband met productietoename voor deze belangrijke productielocatie in de provincie Potenza. De productie van de 500X is nog niet eens op stoom, maar de grote vraag naar de nieuwe kleine Jeep zorgt al voor overuren. Bovendien neemt momenteel ook de vraag naar de oude vertrouwde Punto weer toe.

500x melfi

Deze week alleen al zullen er 700 extra Renegade’s worden gefabriceerd bovenop de geplande 5000 eenheden. Sinds vorige week is de productie van de Jeep Renegade opgeschroefd naar meer dan 1000 stuks per dag. De 500X staat momenteel nog op enkele tientallen per dag, wat met de aanloop naar de internationale marktintroductie begin volgend jaar te maken heeft. Van de in totaal 5941 werknemers van de fabriek kan slechts 10% nog niet volledig aan het werk. Naar verwachting is begin volgend jaar ook dat laatste percentage weer aan het werk.

Zoals gezegd doet de Punto het ook weer beter, wat alles te maken heeft met de verlaging van de prijs van de versies op gas van deze bestseller. Er worden circa 500 Punto’s per dag geproduceerd op dit moment. Fiat wil de productie van de hatchback dan ook niet eerder dan in 2016 staken.

Punto melfi

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

  • Bartman schrijft:

    Blijkt een gouden duo, de Renegade en 500X. Van Kannibalisme geen sprake omdat de karakters zo verschillen. Knap gedaan, maar ook broodnodig. Redders in nood.

  • Lusso schrijft:

    Ik ben bij de dealer de 500X gaan bekijken en het is inderdaad wel een mooi product. De Renegade stond ook in de showroom en inderdaad doet niets vermoeden dat het in feite om dezelfde auto gaat. Goed gedaan!

  • dmantione schrijft:

    Ik zit ‘ns een beetje te rekenen, als je dit doortrekt naar een heel jaar, dan kom je ruim boven de 300000 Renegades per jaar uit. Tel daar een 100000 Punto’s bij. Hoe hard de 500X gaat lopen weten we nog niet, maar de kans lijkt me dan erg groot dat Melfi volgend jaar meer dan een half miljoen auto’s gaat produceren. Dat zijn serieuze aantallen.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie´┐Żn

FCA

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties