Home » Fiat

Fiat met Natural Power vloot naar CNG-event in Brussel

9 juli 2014 21:42 Geen reacties

Natrual Power

Fiat heeft omdat het z’n pijlen veel minder op elektrische of hybride auto’s met batterijen richt, een aanzienlijk aanbod op het gebied van LPG en CNG brandstoftechniek. Verschillende voorbeelden passeerden ook al onze testrubriek op AutoEdizione. Daarom is het ook geen toeval dat Lingotto op dit gebied de grootste is in Europa. Dat zal ook goed te zien zijn wanneer tot en met morgen in Brussel het “Europe International Show and Workshops” evenement gaande is, georganiseerd door het NVGA (Natural Gas Vehicle Association). Fiat brengt een testvloot mee, om geïnteresseerden ter plaatse nader kennis te doen maken met de sterke combinatie van CNG en de TwinAir Turbo. De tweecilinder motor was vorig jaar bovendien Best Green Engine of the Year 2013.

Gelukkig krijgt deze techniek ook in ons land steeds meer voet aan de grond. Fiat heeft vanaf 1997 tot nu toe meer dan 600.000 auto’s op gas verkocht. De kracht van de ontwikkelingen door Fiat Powertrain met CNG, zit met name in de verhouding verbruik en vermogen, plus de zeer lage uitstoot van fijnstof (bijna nul) en stikstofdioxide.

eu fiat

En we blijven nog even in Brussel wat Fiat betreft, want in verband met het aanstaande voorzitterschap van Italië voor de raad van de Europese Unie, stelt Fiat een vloot van 61 500L- modellen ter beschikking. Gasten en delegaties worden met deze Fiat’s voorzien van een speciaal logo (zie foto boven) betreffende het Italiaanse voorzitterschap, het komende halfjaar naar plaats van bestemming gebracht.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties