Home » FCA , Fiat

Fiat Panda productie loopt vertraging op door aarbeving

21 juni 2012 19:59 Geen reacties

Fiat heeft weliswaar geen fabriekscomplex dat getroffen is door een van de twee recente aardbevingen in Italië, maar de productie in Termoli en Pomigliano d’Arco hebben nu wel enigszins last van de gevolgen. Dat heeft alles te maken met toeleverancier Federal Mogul in de plaats Carpi, dat zwaar geraakt werd door de beving. Carpi ligt even ten noorden van Modena in het zwaarst getroffen gebied. Deze fabriek waar bijvoorbeeld Bobines (transformator die gebruikt wordt in het ontstekingssysteem van alle mengselmotoren) worden geproduceerd voor de motor van de Panda, ligt momenteel nog stil. Hierdoor stopt ook de productie van de motoren in Termoli stil en dus de productie van de Panda in Pomigliano. Fiat zoekt nu naar een oplossing en heeft productie voor een paar dagen stilgelegd. Een aantal werknemers van de Fiat-fabriek nabij Napels zullen intussen de werknemers van Federal Mogul bezoeken, om hun medeleven te tonen. De Bobine is een van de weinig onderdelen die niet door Fiat’s dochterbedrijf Magneti Marelli zelf wordt geproduceerd.

Intussen vecht Fiat niet alleen tegen de gevolgen van de destructieve krachten van de natuur, maar ook nog tegen die van de links-radicale vakbond Fiom. Vandaag is naar buiten gekomen dat Fiat door de rechtbank in Rome schuldig is bevonden van discriminatie. Fiat zou bij het creëren van een nieuw contract voor de Giambattista Vico fabriek, bewust zo’n 145 werknemers die lid zijn van de Fiom, thuis hebben laten zitten. Enkel leden van andere bonden mochten weer aan het werk in de fabriek. De rechter oordeelt dat Fiat 3000 euro schadevergoeding moet betalen aan een groep van 19 werknemers en dat de hele groep van 145 man per direct weer aan het werk moet worden gezet. Momenteel is van de 2200 mensen die aan de Panda werken, niemand lid van de Fiom. Deze rechtszaak is een van de vele zaken die de Fiom momenteel tegen Fiat voert. Overigens worden veel meer fabrikanten in Italië in deze periode door de Fiom aangeklaagd. Ondanks de crisis in Italië, is deze dikwijls militante bond dus niet begaan met de baan- en werkzekerheid van haar leden.

Zelfs tijdens de persintroductie van de nieuwe Panda demonstreerde de Fiom en werd het door de politie op afstand gehouden.
To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Fiat

Lees meer over

Volg ons

Advertenties