Fiat-personeel danst op ‘Happy’ voor goed doel

melfi happy

Niet alleen in de reclames van Fiat zie je mensen dansen op de aanstekelijke muziek van Pharrell Williams, ook tot in de fabrieken van het Italiaanse concern is het ‘Happy’ wat de klok slaat, zoals hier te zien is in een clipje gemaakt door het personeel van Melfi. De associatie tussen deze blijdschap en Fiat wordt steeds sterker en is niet enkel een goedkope commerciële stunt. Williams heeft op YouTube namelijk onlangs een oproep geplaatst tot het inzenden van eigenhandig gemaakte videoclips waarin gedanst wordt op zijn hit. Doel is het inzamelen van geld voor een goed doel. Fiat doet gezien de nieuwste reclamecampagne waarin dezelfde hit Happy een belangrijke rol speelt uiteraard ook zelf een duit in het zakje.

De hypermoderne productiefaciliteit van Fiat waar momenteel de productie van de Jeep Renegade en straks ook de Fiat 500X op gang wordt gebracht, is goed te zien. Deze grote fabriek beslaat een oppervlakte van ruim 2,7 duizend vierkante meter en heeft ruim 5000 mensen en een kleine 300 dienstdoende robots. Ruim 30 bedrijven in de directe omgeving zorgen voor de toelevering. De moraal is letterlijk weer hoog in Melfi, mede dankzij de goede vooruitzichten op grotere aantallen, nu de men niet langer afhankelijk zal zijn van de Punto. Het filmpje valt in de smaak en wordt vaak bekeken door internetbezoekers.

httpvh://youtu.be/Tt-EvlIi-lM

4 gedachten over “Fiat-personeel danst op ‘Happy’ voor goed doel

 • 25 maart 2014 om 23:40
  Permalink

  Ik kan me heel goed voorstellen dat ze HAPPY zijn als ze een Punto in elkaar schroeven.

  Beantwoorden
 • 26 maart 2014 om 11:17
  Permalink

  @lancia4ever;

  Die vakbond waar je naar verwijst, is een log lomp apparaat dat nog bestaansrecht had damals, erg damals…
  tegenwoordig roept en brult het maar raak, want met hun achterhaalde doelstellingen, zijn ze een uitstervend soort, dat op deze manier nog laatste stuiptrekkingen vertoont.
  Volgens mij wordt het nog gerund door dictatoriale sepp-blatter-achtige lui die al geboren waren nog voordat Fiat werd opgericht en met schreeuwende notoire ex punkers en anarchisten de media benaderen. :mrgreen:
  Toch grappig dat er altijd ‘remmende’ factoren zijn die progressie als een gevaar zien.

  Beantwoorden
 • 26 maart 2014 om 11:23
  Permalink

  Idd maar helaas zijn die zgn. ex punkers en anarchisten van deze organisatie in werkelijkheid heren met aanzien en een gigantische organisatie achter zich. Als een hoog geplaatste vakbondsleider een Fiat-fabriek binnenloopt neemt de baliejuffrouw direct de jas aan en spreekt ze de man aan met ‘dottore’.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.