Home » Fiat

Fiat presenteert volgende maand vernieuwde 500

10 juni 2015 13:58 7 reacties

500 2015

Liefhebbers van de Italiaanse auto verlangen natuurlijk enkel naar de 24ste juni, maar op 4 juli trekt FCA ook het doek van de vernieuwde 500. De traditionele verjaardag van de 500 wordt weer eens gebruikt om aan te tonen dat wat ooit in 1957 op zo’n briljante wijze is bedacht, nooit z’n aantrekkingskracht verliest. Fiat noemt het in een persbericht vandaag heel slim ‘de nieuwe 500’, maar we weten natuurlijk allemaal dat het in werkelijkheid om een milde facelift gaat. Je kunt het uiteraard ook een grondige update noemen, mocht je gevoelsmatig toch echt naar iets nieuws verlangen. Het zegt allemaal genoeg over de kracht van de Fiat 500. In 2007 opnieuw bedacht en sindsdien nooit over de datum geraakt. De concurrentie heeft bij het zien van het 500-effect, tevens alles uit de kast getrokken om eveneens met een kleine stijlicoon op de proppen te komen, maar slaagt er niet echt in om het wiel opnieuw uit te vinden.

Intussen gaat de in Polen gebouwde beauty nog altijd als warme broodjes over de toonbank. Fiat zegt de nieuwe editie met onder andere boordcomputer en vernieuwde onderhuidse techniek, op 4 juli groots te willen onthullen. We denken ergens in of rond Turijn. De 500 en 500 Cabrio gaan zoals je op de recente scoopfoto hierboven kunt zien gelijktijdig van start.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

7 reacties »

 • Romeo schrijft:

  Zij n dit gecamoufleerde versies van de aanstaande ( Gefacelifte) 500 in Spanje of van een aantal jaren terug van de huidige 500?

 • danielcarrer schrijft:

  @ Romeo
  Zie laatste zin.

  Wel spannend hoor, binnen twee weken tijd twee (ver)nieuw(d)e Italiaanse modellen!

 • De Longo schrijft:

  Fiat heeft helaas niet een heel goede reputatie op facelifts (denk aan Punto) dus ik moet het nog zien of het een verbetering wordt.

  Wat wel interessant is dat op internet al scoops te vinden zijn van de hatchbak variant van de AEgea, een filmpje van een afgeplakte 500X waarvan men vermoedt dat het een Abarth 500X wordt, een verlengde Jeep Renegade als opvolger van de Patriot waarvan ook al een impressie is te vinden in de vorm van een 500XL. Er zit nog wat in de pijplijn qua modellen.

  Laat FCA vooral veel modellen uitbrengen ipv te veel bezig zijn met GM.

 • Lancia4Ever schrijft:

  @Romeo : dit zijn de nieuwe versies. Het zijn nl recente foto’s.
  @De Longo : De lichtunits worden gemoderniseerd en het front gaat wat meer op die van de 500X lijken. Verder blijft het dezelfde mooie 500. (die variant van de Aegea is trouwens een render ­čśë )

 • De Longo schrijft:

  @ Lancia4Ever Deze foto’s bedoelde ik: http://passioneautoitaliane.blogspot.fr/2015/06/test-su-strada-per-lerede-della-fiat.html?m=1

 • Lancia4Ever schrijft:

  Ah die ja. Die rijden al een tijdje rond inderdaad. Onderhuids 500L en met verzaagde Punto carrosserie.

 • hans schrijft:

  Ook belangrijk is dat deze net als de Punto een geïntegreerd navigatiesysteem krijgt. Daarbij hoop ik dat ze net een paar cm binnenruimte bij kunnen plussen met andere stoelen en zo. En dat er nog eens een Giardiniera uitvoering komt. Aangekondigd bij lancering met o.a. in Auto, Motor und Sport mooie computertekeningen hoe die er uit zou zien. Dat is een uitbreiding die praktisch en historisch geheel verantwoord is.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie´┐Żn

Fiat

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties