Fotogallery van Fiat op de IAA in Frankfurt 2011

IAA 2011 Fiat

De stand van Fiat staat op de IAA natuurlijk geheel in het teken van de sterke Panda. De nieuwe telg kreeg dan ook onwaarschijnlijk veel aandacht en staat zeker in de top vier van belangrijkste nieuwtjes op de IAA samen met nieuwkomers van Ferrari, Porsche en Volkswagen. De Panda nam zelfs zó veel ruimte in beslag dat we nog even niet over beeldmateriaal kunnen beschikken van de nieuwe Fiat Punto MY2012 (met TwinAir) en 500 TwinAir met ‘Pack by Abarth’. Fiat verschiet niet al haar kruit in één dag.

De nieuwe Panda is er (behalve met 1.2 Fire en 1.3 MultiJet II) uiteraard ook met TwinAir en wel de nieuwe 65 pk en de 85 pk sterke variant met turbo. Fiat Group heeft behalve op dit model inmiddels vijf andere modellen met deze knappe tweecilinder. Binnenkort zal Fiat ook al met de Panda 4×4 naar buiten komen, naar verwachting op de Motorshow van Bologna in december.

[nggallery id=686]

De prominent aanwezige rode Freemont met vierwielaandrijving is het bewijs dat Fiat met dit model een kampioen in huis gehaald heeft. Terwijl dit in Genève voor iedereen nog maar zeer de vraag was, blijkt vandaag dat zelfs een duurdere AWD versie alle aandacht krijgt en eveneens een goede kans maakt om goed verkocht te worden. Fiat heeft sinds de Croma in de jaren ’80 niet meer in zo’n rap tempo een redelijk grote auto aan de man kunnen brengen.

[nggallery id=687]

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.