Home » Fiat

François wil gamma Fiat Tipo graag uitbreiden

25 mei 2020 21:37 2 reacties

Olivier François sprak met Auto Express en zei liever vandaag nog dan morgen het rationele middensegment van Fiat verder uit te willen breiden. Modellen naast de aanstaande update van het Tipo gamma in de vorm van de nog immer populaire SUV. Mogelijk zelfs in verschillende versies/maten. In de toekomst kan deze uitbreiding het huidige gamma van de Tipo in principe vervangen, maar de Franse FCA-baas sluit niet uit dat het ook zij aan zij kan blijven voortbestaan eventueel.

Omdat de naam Tipo bij dit alles veel in de mond genomen werd door François, denken we dat er een toekomst is voor deze sterke aanduiding. Na Tipo volgt dan een toevoeging… Zoals bijvoorbeeld Cross. Deze zien we dit jaar nog debuteren en is een eerste stap in de richting van uitbreiding in het compacte middensegment van Fiat.

François wijst op het succes van de goedkopere SUV, zoals VAG die massaal produceert, maar ook Hyundai, Kia en Nissan. De openheid van de Fiat-directeur over dit type model, kan duiden op de eerste vruchten van een technische samensmelting met PSA. De ontwikkeling kan heel snel in gang gezet worden dankzij de toepassing van een modulair platform uit Parijs.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • CCHans schrijft:

    Op zich prima maar laten ze beginnen met het gewoon actualiseren van de Tipo door ook optie hybride te introduceren, en ook een volledig elektrische C-klasser. Dan worden ze ook in NL aantrekkelijk(er).
    Daarbij hoop ik dat FCA ook de gewone versie Tipo blijft leveren. Je kan wijzen naar succes VW maar die zetten nog steeds meer Golfjes en Polo’s op de weg dan hun SUV-neefjes die verder qua afwerking klasse minder zijn. Ook Peugeot zelf is nog steeds erg succesvol met de 208 en 308, ondanks succes van ook de 2008 en 3008. Dus alle kaarten op alleen SUV is niet slim. Je mist daardoor zeker de helft van klantenpotentieel. Daarbij zijn SUV’s onzuiniger wat weer boetes oplevert voor te hoge CO2 uitstoot. Dus SUV erbij prima, alleen SUV is wedden op verkeerde paard.

  • Francesco schrijft:

    goede beslissing… zeer goede prijs/kwaliteit

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat

Lees meer over

Volg ons

Advertenties