Fiat Punto keert terug dankzij fusie PSA

Olivier François zei zonder blikken of blozen dat een opvolger van de de Punto al meermalen is uitgesteld. Fiat wil heel graag een betaalbaar B-segment model. Het rendabel produceren van een dergelijk model is echter heel moeilijk, maar met de fusie met PSA aan de horizon, is alles weer mogelijk.

Het kan bovendien snel gaan ook nog, al is er nog weinig concreet. Het ligt voor de hand dat de ontwerpen min of meer klaar zijn en dat de technische basis reeds bestaat onder de huid van de nieuwe Peugeot 208 en Opel Corsa. François wilde in het interview met Auto Express niet te veel vooruitlopen op dit langverwachte rationele model van Fiat. De naam Punto werd intussen niet van tafel geveegd.

6 gedachten over “Fiat Punto keert terug dankzij fusie PSA

 • 25 mei 2020 om 22:17
  Permalink

  Het laten vallen van opvolger Punto – had gekund op basis Argo met Firefly motoren – was een van de grootste missers van de afgelopen 10 jaar. Met het niet zorgen voor opvolgers Mito en Giulietta en Ypsilon. Dus hoop dat die nu alsnog komt. Wel jammer dat de nieuwe firefly net als de TwinAir een kort leven zal krijgen. Als de Punto technisch gebaseerd wordt op de 208 zullen ze niet opeens een andere aandrijflijn gebruiken. Kleinere auto’s hebben alleen toekomst als elektrisch.

  Beantwoorden
 • 27 mei 2020 om 14:57
  Permalink

  Samenwerking met alleen maar de Amerikanen is nog nooit een Europese auto fabrikant beter geworden kijk maar eens naar Opel en Simca..

  Beantwoorden
 • 28 mei 2020 om 00:31
  Permalink

  Het platform dat FCA heeft voor het B segment is te gedateerd, en niet meer geschikt voor de nieuwste technieken die in Europa inmiddels de standaard waren geworden. In Brazilië o.a. nemen ze nog met minder genoegen. Marchionne zocht naar een partner om er een rendabele business case van te maken, aangezien FCA ook zelf nog niet over de benodigde financiële middelen beschikten. De marges in het B segment zijn flinterdun vergeleken met marges op de modellen van Jeep en Ram aan de andere kant van de plas.

  Beantwoorden
 • 28 mei 2020 om 00:43
  Permalink

  Blijft een mooi model nog steeds strak en smaakvol alleen de techniek was verouderd maar de koets niet.

  Beantwoorden
 • 28 mei 2020 om 11:14
  Permalink

  Eens AR 159. En als je dan naar een nieuwe Polo kijkt…………wat een ouderwets hok is dat

  Beantwoorden
 • 30 mei 2020 om 23:16
  Permalink

  Moet er niet aan denken dat er een PSA motor in een Punto wordt gelepeld; Bbrrr…!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.