Home »

Gelimiteerde Alfa Giulia GTA met 620 pk als jubileumauto?

22 januari 2020 21:40 4 reacties

Uiteraard is een Quadrifoglio één van de mooiste dingen waar een Alfist van droomt… Maar in het glansrijke universum dat Alfa Romeo heet, is er ook nog zoiets als de geest van de GTA… en ook daar dromen Alfisti met enige regelmaat van. Omdat er zoveel te dromen valt, is het dus niet zo gek dat je als liefhebber bijna koortsachtige verschijnselen krijgt, wanneer je het volgende gerucht leest. Ware het niet, dat er ook heel veel dromen niet zijn uitgekomen de afgelopen jaren, maar dat terzijde. Wat wel gezegd moet worden, is dat de Giulia (Q) in basis is ontworpen met de ambitie om ermee te racen. Met dit in het achterhoofd is de stap naar een dergelijke GTA op basis van de Giulia Q My2020, niet zo heel groot.

Iemand met connecties dichtbij het project, zegt op socials dat 2020 niet het jaar van de nieuwe BMW M3 gaat worden, maar het jaar van een bijzondere Alfa Romeo Giulia GTA. Een gelimiteerde evolutie van de Quadrifoglio, waarin gewichtsreductie (-100 kg) en vermogenstoename een centrale rol spelen. Ook zouden speciale bumpers en spoilers ontworpen zijn en zijn meer componenten, speciaal voor dit project uitgevoerd in carbon fiber. Het vermogen van de V6 uit Termoli komt boven de 600 pk uit. Vervolgens is er druk gespeculeerd en spreekt iemand over 620 pk. Ook zou de beperkte oplage vanwege Alfa’s verjaardag, op 110 uitkomen. Qua uitvoering van het project, vergelijkt men deze Nürburgring-killer met de Jaguar XE SV Project 8. Er is ook nog de fantasie over een prijs van tegen de 150.000 euro. De auto zou zijn uitgevoerd met een spoiler op de kofferklep en is een regelrechte reïncarnatie van legendarische DTM-racers uit het verleden.

Men zegt dat in Genève het internationale debuut zal plaatsvinden en dat de auto ook tijdens het jubileumfeest in Arese (24 juni) een centrale rol zal spelen. Wat ons betreft doet Alfa Romeo dat dan op een waardige manier. De Giulia GTA is immers in goed gezelschap in het Museo Storico. Laat de waarheid nu maar snel aan het licht komen.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

4 reacties »

 • Lusso schrijft:

  Afwachten dus. Zolang het maar iets is dat Alfa waardig is.

 • Hilbert schrijft:

  Gelimiteerd zijn alle Alfa,s..
  Laten ze eerst verkooporganisatie eens in orde maken.

 • francesco schrijft:

  24 giugno è compleanno ALFA

 • De Longo schrijft:

  Leuk hoor zo’n gelimiteerde oplage van een bijzonder model maar hiermee gaat Alfa het niet redden.

  Tijd om Alfa in de ijskast te zetten en Lancia eruit te halen en daarvan een serieus EV merk te maken. De marktomstandigheden zijn ernaar.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Lees meer over

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Advertenties