Manley: Fusie FCA-PSA over 14 maanden compleet

Het is de nieuwe functie als voorzitter van het ACEA, dat Manley in de microfoon verklaringen doet afleggen over de fusie tussen FCA en PSA. De doorgaans op de achtergrond functionerende CEO van FCA, stond in de Brussel gisteren volop in de spotlight. Met goed en minder goed nieuws.

Wat FCA betreft is de fusie, die volgens Manley medio 2021 voltooid zal zijn, een geweldige kans voor Lingotto om de komende jaren te kunnen groeien. Het schaalvoordeel is immens en de focus zal volop op het delen van platformtechniek komen te liggen. Op intercontinentaal niveau is dit uiteraard wat minder mogelijk (vanwege lokale eisen) dan op continentaal niveau. Over modellen die daarvan kunnen profiteren sprak de voorzitter van het ACEA natuurlijk niet, maar er wordt steeds vaker gesproken over een opvolger van de Fiat Punto, zonder dat het management in Turijn dit vervolgens ontkent. Sterker nog, Lingotto bevestigde onlangs dat de de komende tijd alle aandacht naar het B-segment uit zal gaan.

Het minder goede nieuws sprak Manley uit met de pet van ACEA-voorzitter. De Europese auto-industrie zal de komende jaren, vanwege de transformatie naar steeds meer emissieloze auto’s, verder krimpen. Met name in de toeleveringsindustrie zullen er banen verdwijnen. Voor elektrische auto’s zijn nu eenmaal mindere componenten nodig, verklaarde Manley.

3 gedachten over “Manley: Fusie FCA-PSA over 14 maanden compleet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.