Gerhard Berger wil Alfa Giulia in de DTM

DTM-baas en voormalig F1-coureur Gerhard Berger vindt dat Alfa Romeo met de Giulia aan de DTM moet gaan deelnemen. Het is niet helemaal een verrassing dat een dergelijke wens uit de mond van Berger komt. Als je met je vader in het verleden een aangekochte AlfaSud raceklaar hebt gemaakt en er vervolgens mee wint, móet het Alfa-virus wel bezit van je hebben genomen. Bij Berger was deze kennismaking met het merk uit Arese tevens het begin van een glansrijke carrière (foto).

Berger doet zijn opmerkelijke uitspraak in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. Berger zelf zet met zijn wens een deur wagenwijd open, want hij is tegenwoordig eindverantwoordelijk van de Duitse toerwagen competitie. Of er ook daadwerkelijke gesprekken zijn geweest met FCA is niet duidelijk. Berger zou graag de tijd dat Larini verrassend als outsider deze competitie (1993) met een machtige 155 V6 won (foto), zo snel mogelijk doen herleven. De tijd dat de door de wol geverfde Gerhard Berger zelf voor Ferrari racete.

Op de automarkt is Marchionne de strijd der titanen met Mercedes, Audi en BMW reeds aangegaan. De vraag is nu of dat uiteindelijk uitgebreid zal worden richting het circuit. De DTM bestaat uit 18 wedstrijden waarvan 9 buiten Duitsland plaatsvinden. Fans zien uit naar de terugkeer van Alfa Romeo. Het zou volgens de Oostenrijker een mooie aanvulling zijn nu Ferrari weer wint in de F1. Berger heeft een voorliefde voor de Italiaanse racemerken en is nog altijd trots dat hij ook voor Maranello mocht racen. Alfa Romeo mag niet missen in de DTM. Het mooiste zou zijn om Ferrari-coureurs af en toe in de DTM te laten racen, evenals andere coureurs met bijvoorbeeld Mercedes. De Tiroler ziet het al helemaal voor zich; Hamilton en Bottas die met een Mercedes opnieuw moeten wedijveren met Vettel en Raikkonen in een Alfa. Maar voordat ‘Alfa Corse’ weer nieuw leven ingeblazen wordt, zullen er wel wat jaren voorbij gaan, al zou Berger volgend jaar het liefst de Giulia Quadrifoglio aan de start zien verschijnen. Maar dat is voor FCA waarschijnlijk een brug te ver nog.

6 gedachten over “Gerhard Berger wil Alfa Giulia in de DTM

 • 1 juni 2017 om 12:14
  Permalink

  De Alfa Sud Cup,

  Vond Berger eigenlijk zijn leukste race tijd, hij vond bij de dealer in Salzburg een Alfa Sud Trofeo alleen wist hij dit niet hij vond hem gaaf omdat die stickers had. Toen de vader van Karl Wendlinger vertelde dat het om een cup Sud ging werd de Alfa Sud race klaar gemaakt. Berger wist de race lijnen niet op de Salzburg ring en vader Wendlinger zou hem dat wel leren Berger bleek een natuur talent en reed gelijk pole met zijn Alfa Romeo Sud Trofeo. In die tijd als je kampioen werd in het Oostenrijkse kampioenschap kreeg je een hele nieuwe Sud Trofeo Berger had dus aan het eind van het seizoen 2 Alfa Sud’s Trofeo.

  Deze uitspraak van Gerard Berger die vandaag de dag baas is van de DTM en de klasse weer meer glans wil gaan geven zoals aan het begin van de jaren 90 er zullen in de toekomst nieuwe regels komen die de auto’s wat normaler moeten maken Berger vind het niks dat je deze auto’s niet in de showroom kunt kopen. De DTM moet de beste en de hoogste toerenwagen klasse blijven volgens Berger maar wel met meer herkenning voor de Fans!

  Berger zal al wel contact hebben gehad met FCA en die zullen wel een pakket aan eisen hebben gehad mocht Alfa Romeo terug keren in het hol van de leeuw.

  Micheal Bartels (FIA GT Maserati MC12) en daarvoor DTM Alfa Romeo 155 Jagermeister vertelde onlangs dat als Alfa Romeo terug komt naar de DTM dan 1 is het de redding van de DTM en 2 dan zijn alle circuits weer uitverkocht Alfa Romeo is inmiddels een DTM legende geworden met Larini en Nannini mensen bouwen niet voor niets Alfa Romeo 155 om naar een soort DTM look a like de een beter als de ander.

  Maar voor Alfa Romeo is dit ook een giga kans ik denk wel dat de DTM de regels wat moet gaan aanpassen en goedkoper moet gaan worden wil Alfa Corse terug keren.

  Ik weet 1 ding dat als Alfa Romeo terug komt ik veel in Duitsland zal zitten.

  FORZA ALFA CORSE

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 1 juni 2017 om 13:27
  Permalink

  Hopelijk gaan we dit zien in de toekomst. Geweldig !!

  Beantwoorden
 • 1 juni 2017 om 16:54
  Permalink

  Als ikbdenk aan de dtm en het verhaal van nannini toen hij kwaad was .geweldig ik heb ze allemaal gezien. Alle 155 racers staan bij mij thuis in miniaturen wat een tijd was dat forza alfa romeo

  Beantwoorden
 • 2 juni 2017 om 00:18
  Permalink

  Met het Ferrari formule 1 team laten de Italianen momenteel zien wat ze op autosportgebied werkelijk kunnen als ze (eindelijk!!!) in de juiste organisatievorm en met de juiste aansturing hun fantasie en slimheid de ruimte geven.

  Juist in de aspecten fantasie en slimheid zijn de Italianen ongeëvenaard, en het is natuurlijk WEER Marchionne die hier aan de basis staat van de grote ommekeer bij Ferrari terwijl Mercedes momenteel in het zand bijt. Deze ommekeer zou bij Alfa Corse dus ook kunnen gebeuren!

  Beantwoorden
 • 2 juni 2017 om 00:39
  Permalink

  eigenlijk vergeet ik de belangrijkste eigenschap: creativiteit, maar misschien is dat wel de combinatie van fantasie en slimheid, in ieder geval iets dat de Duitsers zeker niet hebben.

  Beantwoorden
 • 2 juni 2017 om 06:56
  Permalink

  En henk mischien niet onbelangrijk.
  Sinds ferrari met het alfa klaver rijd gaat het goed daar. Zou hij dan toch geluk brengen .

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.